Τα κρούσματα κορονοϊού της τελευταίας εβδομάδας δείχνουν μεγάλο αριθμό μολύνσεων σε κέντρο και Βόρεια προάστια..

Πτωτικά συνεχίζουν να κινούνται σε όλη την χώρα τα κρούσματα κορονοϊού, με την Αττική να κατέχει πλέον την πρώτη θέση σε μολύνσεις και τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί με -ευτυχώς- μειωμένο ιικό φορτίο.

Όσον αφορά την πρωτεύουσα, οι δείκτες δεν είναι ίδιοι σε όλο το Λεκανοπέδιο, γι’αυτό εξάλλου παράταθηκε και το σκληρό lockdown στις περιοχές της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα σε Ασπρόπυργο, Μάνδρα και Ελευσίνα.

Ο κορονοϊός στην Αττική με αριθμούς

Συγκεκριμένα, η Δυτική Αττική εξακολουθεί να παρουσιάζει μία ανησυχητική εικόνα, καθώς την εβδομάδα που μας πέρασε, από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, εμφάνισε 161 κρούσματα.

Ωστόσο, εξαιρετικά δύσκολη φαίνεται πως είναι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας όπου το ίδιο χρονικό διάστημα εντοπίστηκαν 275 περιστατικά.

Αντίστοιχη η εικόνα και στα Βόρεια προάστια όπου το τελευταίο πενθήμερο βρέθηκαν 175 κρούσματα, δηλαδή περισσότερα από τη Δυτική Αττική που είναι σε αυστηρή καραντίνα. Υπενθυμίζεται ότι ο Βόρειος Τομέας των Αθηνών περιλαμβάνει την Κηφισιά, το Μαρούσι, τη Λυκόβρυση, την Πεύκη, την Πεντέλη, το Χαλάνδρι, το Ψυχικό, τα Βριλήσσια, την Αγία Παρασκευή, τον Δήμο Παπάγου, το Ηράκλειο, τη Νέα Ιωνία, τη Μεταμόρφωση και ένα κομμάτι των Αχαρνών ( Βαρυμπόμπη και οι Θρακομακεδόνες).

Ακολουθεί ο Δυτικός Τομέας των Αθηνών με 146, ο Νότιος Τομέας Αθηνών με 129 κρούσματα και η Ανατολική Αττική με 113.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ