Η ώρα της εισαγγελικής εισήγησης για τον μαρτυρικό θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη έρχεται σήμερα, Πέμπτη 12 Μαΐου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου όπου δικάζονται οι δύο δράστες που τη βίασαν και την πέταξαν, ετοιμοθάνατη, σε βραχώδη παραλία στην περιοχή Λίνδος της Ρόδου.

Σήμερα αναμένεται η εισαγγελέας του δικαστηρίου να υποβάλει στους εφέτες και στους ενόρκους την πρότασή της για τους δύο κατηγορούμενους, 24 και 22 ετών σήμερα, που έχουν καταδικαστεί για το φρικιαστικό έγκλημα σε ισόβια και επιπλέον ποινή 15ετούς κάθειρξης ο καθένας.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ο μεγαλύτερος ηλικιακά είναι μέλος εύπορης οικογένειας του νησιού, ενώ ο νεαρότερος, γιος τεχνίτη από την Αλβανία που κατοικεί χρόνια στη Ρόδο.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν ισχυριζόμενοι όσα είχαν πει και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, επιρρίπτοντας ουσιαστικά ο ένας την ευθύνη στον άλλον και περιγράφοντας ο καθένας τον εαυτό του ως εκείνον που απλώς δεν αντέδρασε στη βία που έβγαζε ο άλλος απέναντι στη φοιτήτρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, όταν η Τοπαλούδη αρνήθηκε να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τους δύο τους, στο εξοχικό σπίτι του Ροδίτη κατηγορούμενου, οι αντιδράσεις των δύο νεαρών ήταν άγριες και ακραίες, καθώς άρχισαν να τη χτυπάνε. Η κοπέλα, βιασμένη και χτυπημένη, έχασε τις αισθήσεις της, και όταν συνήλθε, σύμφωνα με τη δικογραφία, «δήλωσε στους κατηγορούμενους την πρόθεσή της να τους καταγγείλει στην Αστυνομία, πυροδοτώντας έτσι τον θυμό τους και παράλληλα την ανησυχία τους ότι θα συλληφθούν και θα υποστούν ποινικές κυρώσεις για την ανωτέρω συμπεριφορά τους. Εν όψει αυτής της δυσάρεστης για εκείνους προοπτικής, οι κατηγορούμενοι προέβησαν τότε σε στάθμιση των δεδομένων και αποφάσισαν από κοινού τη φυσική εξόντωση της παθούσας…».

Με την πρόταση της εισαγγελέως αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την ετυμηγορία του δικαστηρίου, που θα κρίνει αν οι δύο νεαροί θα φύγουν από το δικαστήριο με την ίδια ποινή ή αν, όπως προσδοκούν οι ίδιοι, πετύχουν καλύτερη ποινική μεταχείριση.

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ζητούν από το δικαστήριο να κρατήσει ως έχει την τιμωρία που έχει επιβληθεί στους δύο υπαίτιους για την απώλεια του παιδιού τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ