«Κεραυνούς» εξαπέλυσε μιλώντας στη ΕΡΤ ο Γιώργος Λεχουρίτης, πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας INKA, ο οποίος «γκρέμισε» το αφήγημα της Κυβέρνησης ότι για όλα τα δεινά με την ακρίβεια ευθύνεται η σύγκρουση στην Ουκρανία, επισημαίνοντας αυτό που ο περισσότερος κόσμος ξέρει και έχει καταλάβει πολύ καλά (στο πορτοφόλι του): Ότι δηλαδή η ακρίβεια και οι ανοδικές τιμές στα προϊόντα δεν ξεκίνησαν το τελευταίο πεντάμηνο-εξάμηνο, αλλά αρκετό καιρό πριν.

Υπάρχει ανοδική πορεία σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων, τις οποίες κατέγραψε το παρατηρητήριο αγοράς e-καταναλωτής και ο κ. Λεχουρίτης έκανε λόγο για αισχροκέρδεια που δεν οφείλεται μόνο στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Υπάρχει αισχροκέρδεια. Το κακό είναι ότι η ακρίβεια που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, κορυφώνεται και θα κορυφωθεί ακόμα περισσότερο σε πάρα πολλά είδη. Καθημερινά ο κόσμος διαμαρτύρεται γιατί τα προϊόντα ακριβαίνουν λόγω των καυσίμων, της ηλεκτρικής ενέργειας. Οι καταναλωτές έχουν μειώσει τις αγορές τους», είπε χαρακτηριστικά.

Το τέχνασμα
Όπως είπε ο κ.Λεχουρίτης για το τι γίνεται στην αγορά, επιβεβαιώνοντας κάτι που επίσης οι πιο προσεκτικοί καταναλωτές έχουν διαπιστώσει, «πολλές εταιρίες για να κρατήσουν σταθερή την τιμή των προϊόντων τους, μειώνουν σημαντικά την ποσότητα στις συσκευασίες, κάτι που δεν γίνεται αντιληπτό από τους καταναλωτές αμέσως».

Σε ό, τι αφορά τα καύσιμα και τις επίσης εξωφρενικές αυξήσεις, ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ σχολίασε το κύμα νοθείας που παρατηρείται:

«Τώρα παρουσιάζεται ένα κύμα νοθείας στα καύσιμα. Δεν φτάνει που είναι ακριβή η βενζίνη και το πετρέλαιο αλλά καταγράφουμε καταγγελίες καταναλωτών ότι βάζουν αέρα στο ρεζερβουάρ. Δεν μπορεί κάτω από αυτές τις συνθήκες να δυσανασχετεί ο πολίτης».

Τέλος, για τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής ο κ.Λεχουρίτης τόνισε πως «έχει εξαθλιώσει τους πολίτες, οι οποίοι είναι σε απόγνωση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ