Έφυγε από ζωή η Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη, η σπουδαία ερμηνεύτρια του νησιώτικου τραγουδιού, η αγαπημένη «Κυρά του Αιγαίου» σε ηλικία 91 ετών. Η κόρη της Ελένη Λεγάκη την αποχαιρέτησε με μια φωτογραφία στο Facebook.

Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ποια ήταν η Ειρήνη Κονιτόπουλου – Λεγάκη

Γεννήθηκε στην Κεραμωτή της Νάξου στις 15 Δεκεμβρίου 1931. Ήταν κόρη του Μιχάλη Κονιτόπουλου και αδελφή του Γιώργου Κονιτόπουλου.

Το 1951 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Ιδιαίτερα γνωστή έγινε με τη συνεργασία της με το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ) με προϊστάμενο τον Σίμωνα Καρά. Το 1955 παντρεύτηκε τον Στέλιο Λεγάκη και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Μαζί με τον αδελφό της Γιώργο Κονιτόπουλο και με την κόρη της Ελένη Λεγάκη χάραξαν μια μεγάλη πορεία στον χώρο του παραδοσιακού τραγουδιού.

Από τη δεκαετία του 60 κυκλοφόρησε δεκάδες δίσκους 45 στροφών ενώ έδωσε και πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για εκείνη γιατί πέθαναν δύο παιδιά της.

Η προσφορά της στο νησιώτικο τραγούδι ήταν τεράστια καθώς έχει τραγουδήσει επιτυχίες όπως: «Αρμενάκι», «Έλα να πάμε σε ένα μέρος», στον «Αρτεμώνα», «Ας τραγουδήσω και ας χαρώ», «Αμοριανό», «Σάλα γιάλα», «Να σ’ αγαπώ ίντα ‘θελα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ