Μετά τα νέα δεδομένα από το δεύτερο πόρισμα, δεν αποκλείεται να αναζητηθούν ευθύνες για τις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, όσον αφορά τις πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις σχετικά με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. 

Για τον θάνατο του πρώτου παιδιού, της Τζωρτζίνας, η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, έχει κριθεί ήδη προφυλακιστέα.

Στο πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, αναφέρεται ότι τα δύο κορίτσια «δολοφονήθηκαν» και δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια, αλλά από ασφυκτικό θάνατο. Ως εκ τούτου, αναμένεται να ερευνηθεί αν οι αρχικές διαδικασίες διενεργήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές όπως προβλέπεται.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 δεν αποκλείεται να ζητηθεί από τον υπ. Δικαιοσύνης πειθαρχικός έλεγχος των ιατροδικαστών που πρώτοι είχαν εξετάσει τις σορούς της Μαλένας και της Ίριδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιάρας σε δηλώσεις του τον περασμένο Απρίλιο, είχε πει ότι είχε επικοινωνήσει με τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών κ. Καρακούκη αναφέροντας ότι «του ζήτησα να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο για το αν έγιναν όλα σωστά, δεν μπορεί κανείς να ζητά πειθαρχική διαδικασία, όταν δεν έχει απόδειξη για κάτι που δεν έχει γίνει σωστά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ