Γράφει ο Άγιος Πέτρος.

Η σεξουαλική παρενόχληση, η οποία κάποιες φορές έφτασε στο έσχατο της σεξουαλικής κακοποίησης, είναι γεγονός που αρκετές γυναίκες έχουν βιώσει στον επαγγελματικό χώρο τους, ανεξαρτήτως ηλικίας και θέσης.

Λίγο πολύ έχει τα ίδια χαρακτηριστικά: τον κυνισμό, την αλαζονεία της δύναμης -οικονομικής και παραγοντικής σε κάθε χώρο-, η οποία εκφράζεται με άθλιες συμπεριφορές ορμώμενες από τη σιγουριά που παρέχει η «θέση». Η αποκάλυψή της ήταν σαν να άνοιξε το καπάκι της χύτρας και ξεχείλισε ο ατμός της οργής. Στόματα έπαψαν να είναι ραμμένα, αθλήτριες βγαίνουν η μία μετά την άλλη και δημοσιοποιούν τον δικό τους εφιάλτη. Μέσα σε όλο αυτό βγήκαν δημοσιογράφοι, πολιτικοί και λοιποί όπου όλοι ξαφνικά θυμήθηκαν ότι κάπου κάποτε τους είχαν παρενοχλήσει. Εντάξει, ηρεμία, γιατί σε αθλητικούς όρους χάθηκε πάλι η μπάλα και σε πραγματικούς  χρόνους βγάζουμε τα κομπιουτεράκια 23 χρόνια πριν, 18 χρόνια πριν, κάπου κάποτε και ό, τι του φανεί του λολοστεφανή. Memories are memories.  Σε κάθε περίπτωση λέμε  όχι άλλη σιωπή στην εξουσία που ατιμάζει ψυχές και τσακίζει σώματα. Όχι άλλη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, όχι άλλη κακοποίηση του θύματος.
Είναι η ώρα των αποφάσεων. Όχι, βέβαια, του… Αυγενάκη, που σπεύδει τα τελευταία εικοσιτετράωρα σαν τηλεμαϊντανός να εισπράξει πολιτικά οφέλη, παρόλο που τα γνώριζε από τον περασμένο Νοέμβριο, όπως η ίδια η Μπεκατώρου αποκάλυψε, αλλά δεν είχε απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη.

Στην ώρα τους όμως, τότε που έχει γίνει, εάν έχει γίνει, τότε που έπρεπε, όχι στην επόμενη γενιά. Γιατί θα αναρωτηθούμε όλοι … τώρα μας το λες? Τώρα σου ήρθε? Τι κρύβετε πίσω από αυτό? Από το μαγικό αριθμό 23 έτη? Πώς θα το αποδείξεις ? Και βέβαια σε όλα αυτά τα χρόνια, τα πάντα έχουν αλλάξει για όλους.

Είναι επικίνδυνο για την κοινωνία μας και για τη Δημοκρατία. Χωρίς να έχει αποδειχθεί ακόμη το παραμικρό, ένας συμπολίτης -συνάνθρωπός μας, ο οποίος μέχρι σήμερα εξελέγετο επί δεκαετίες από γονείς χιλιάδων παιδιών, αγοριών και κοριτσιών. Σύζυγος, πατέρας και παππούς, δηλαδή κατά την κρίση όλων αυτών ιδιαίτερα αξιοσέβαστο πρόσωπο, να προκαταδικάζεται, να διαπομπεύεται με τα στοιχεία της ταυτότητάς του και με τη φωτογραφία του από το σύνολο των μέσων μαζικής ενημερώσεως, χωρίς ούτε ένας αξιωματούχος  να έχει διατυπώσει έστω σε μία ανακοίνωσή του την αντίθεσή του σε αυτή τη νομική  βαρβαρότητα.

Με εκτίμηση και σεβασμό, σε όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here