Η εγκατάλειψη του ΕΣΥ έχει συνέπειες που απόψε φάνηκαν στον Ευαγγελισμό.

Στο σκοτάδι για μιάμιση ώρα βρέθηκε το μισό κτίριο ΑΧΕΠΑ του «Ευαγγελισμού», λόγω βλάβης στο ηλεκτρικό δίκτυο του νοσοκομείου, σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων. Το περιστατικό αυτό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης, εν μέσω της γενικής εφημερίας του μεγάλου νοσοκομείου. Αναλυτικά, το σωματείο των εργαζομένων ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

«Σήμερα γίναμε μάρτυρες των συνεπειών που αποφέρει η εργολαβοποίηση λειτουργιών των νοσοκομείων. Στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, το μεγαλύτερο νοσοκομείο του λεκανοπεδίου, για μιάμιση ώρα η πτέρυγα “ΑΧΕΠΑ” δεν είχε ρεύμα και μάλιστα σε μέρα γενικής εφημερίας.

Παρ’ ότι οι γεννήτριες “πήραν μπροστά” το νοσοκομείο δεν ηλεκτροδοτήθηκε, η ΜΕΘ 4 έμεινε χωρίς ρεύμα, ενώ στις κλινικές δούλευαν μόνο τα κρίσιμα φορτία όπως οι αναπνευστήρες, που τροφοδοτούνταν από το σύστημα αδιάλειπτης λειτουργίας (UPS).

Κατά την διάρκεια που το τεχνικό προσωπικό του νοσοκομείου προσπαθούσε να επαναφέρει το ρεύμα, έσκασαν δύο πυκνωτές των πεδίων και δεν είχαμε κάποιον τραυματισμό, γιατί εκείνη την στιγμή δεν ήταν κάποιος εργαζόμενος κοντά.

Ο εργολάβος που έχει αναλάβει την συντήρηση του νοσοκομείου έστειλε έκτακτα συνάδελφο ηλεκτρολόγο από το Ιπποκράτειο να βοηθήσει, ο οποίος παλιότερα εργάζονταν για 15 χρόνια στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού.

Μετά από όλα αυτά και ενώ έχουν περάσει δύο ώρες υπάρχουν ψυκτικές μονάδες εκτός λειτουργίας, όπως και άλλα τμήματα και λειτουργίες του νοσοκομείου, δημιουργώντας προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του.

Ανακοίνωση ΚΙΝΑΛ

Η εγκατάλειψη του ΕΣΥ από την Κυβέρνηση της ΝΔ οδήγησε σήμερα σε απαράδεκτες καταστάσεις στον Ευαγγελισμό και μάλιστα εν μέσω εφημερίας. 

Επί ώρες δεν υπήρχε ρεύμα για ολόκληρες πτέρυγες, αλλά και τα ακτινολογικά εργαστήρια του Νοσοκομείου.

Γιατί οι σχετικές υποδομές είναι παλιές και τα τελευταία χρόνια  κακοσυντηρημένες λόγω έλλειψης πόρων.

Αυτά είναι τα επιτεύγματα του κ. Μητσοτάκη στο χώρο της υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here