Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος ασκεί σταθερά σκληρή κριτική στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Ποτέ δεν του έχει απαντήσει κανείς από το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος συνεχίζει να εκφράζει την άποψή του με την οποία συμφωνούν αρκετοί στο εσωτερικό της ΝΔ που όμως δεν τολμούν να το πουν δημόσια για να μην βρεθούν στη δυσμένεια της ομάδας Μητσοτάκη.

Οι τελευταίες αναρτήσεις του είναι χαρακτηριστικές:

«Σε 48 ώρες είχαμε 196 θανάτους από COVID-19. Οι 100 θάνατοι το 24ωρο “ρουτίνα”. Η αντιμετώπιση του κινδύνου θα γίνει,αναπόφευκτα,1η προτεραιότητα. Η χαλαρότητα,το κλείσιμο του ματιού σε κατηγορίες ψηφοφόρων,η ψευδαίσθηση οικονομικής κανονικότητας δεν αντέχουν τέτοιες απώλειες».

«Φαρσο-τραγωδία η κατάσταση στην Ελλάδα. Επιμένουμε στην κουτοπονηριά παρά τις καθημερινές εκατόμβες. Η Εκκλησία δεν δέχεται να ελέγξει εάν οι εκκλησιαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι Το αφήνει σε αστυνομικούς που μπορεί να είναι ανεμβολίαστοι. Μικρά κόλπα την ώρα του μεγάλου κινδύνου».

«Από το Σεπτέμβριο του 2020,οπότε εκδόθηκε το βιβλίο μου, “Στον Λαβύρινθο της πανδημίας”, εντατικοποίησα παρεμβάσεις υπέρ αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της πανδημίας. Εκτίμησα σωστά τον κίνδυνο. Ορισμένοι δυσαρεστήθηκαν,άλλοι με λασπώσανε. Δυστυχώς δεν σώσαμε όσους μπορούσαμε».

«Οι 105 θάνατοι σε ένα 24ωρο δεν ήλθαν μόνοι τους. Προηγήθηκαν η επικίνδυνη χαλάρωση, οι ανεπαρκείς έως τυπικοί έλεγχοι, δοξολογίες, παρελάσεις, νυχτερινά κέντρα, ντέρμπι με οπαδούς. Ξεκινήσαμε κατά της πανδημίας δίνοντας αξία στην ανθρώπινη ζωή, συνεχίζουμε υποτιμώντας την».

«105 οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο από την πανδημία και πάνω από 600 στις ΜΕΘ. Η κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη,μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη Η κυβερνητική ηγεσία πρέπει να αλλάξει αφήγημα και να υιοθετήσει ρωμαλέα και αποτελεσματική πολιτική για την αντιμετώπιση του μεγάλου κινδύνου».

Ο Γ. Κύρτσος διαφώνησε και με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού τη Βουλή για τη στήριξη υγειονομικών, συνταξιούχων και ΑμΕΑ.

«Το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι 10% του ΑΕΠ. Ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε προ ημερών ότι δεν υπάρχει «μέρισμα» από έλλειμμα. Παρ όλα αυτά η κυβέρνηση δίνει επιδόματα 400 εκατ ευρώ τα Χριστούγεννα. Και η αντιπολίτευση τα χαρακτηρίζει “ψίχουλα”. Συμπεριφορές της προ-μνημονίου εποχής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here