Στο ένα και μοναδικό πρατήριο της Σερίφου η τιμή των καυσίμων έχει ξεπεράσει ακόμα και το ψυχολογικό όριο των 2 ευρώ στην αμόλυβδη 100 οκτανίων…

Όπως διαβάσατε σε άρθρο του Newsauto και του Γιώργου Ανδρή, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης καταγράφει άνοδο από την αρχή της χρονιάς σε ποσοστό που αγγίζει το 20%. Ήδη σε πολλές περιοχές των μεγάλων πόλεων οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων κυμαίνεται κοντά στα 1.70 ευρώ ανά λίτρο, με την τάση να είναι συνεχώς αυξητική, ενώ όσο μπαίνουμε πιο βαθειά στο καλοκαίρι οι τιμές «τσιμπούν» προς τα πάνω ακόμα περισσότερο.

Αιτία και όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου, είναι το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχει υπερφορολόγηση στα καύσιμα με αποτέλεσμα να βλέπουμε τόσο υψηλές τιμές. Σύμφωνα με δηλώσεις στο Πρώτο Πρόγραμμα: «Πράγματι υπάρχει μια μεγάλη ανοδική πορεία των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου. Βέβαια είναι δύο δυσανάλογα πράγματα, το διυλισμένο προϊόν και το αδιυίλιστο, καθώς μεταξύ τους υπεισέρχονται πολλές παράμετροι που διαμορφώνουν την τιμή του. Δεν είναι μόνο η ζήτηση αλλά και το γεγονός ότι είναι χρηματιστηριακό προϊόν και αυτό επιδρά στην τελική διαμόρφωση της τιμής του».

Το μεγάλο πρόβλημα με το κόστος επικεντρώνεται στη νησιωτική Ελλάδα, όπου οι τιμές των καυσίμων ανά λίτρο αγγίζει ήδη ή και ξεπερνά τα 2 ευρώ! Όπως θα δείτε και από σημερινές φωτογραφίες του Newsauto, στο ένα και μοναδικό πρατήριο στο νησί της Σερίφου οι τιμές των καυσίμων διαμορφώθηκαν ως εξής:

– Αμόλυβδη 95 οκτανίων: 1,899
– Αμόλυβδη 100 οκτανίων: 2,129
Diesel κίνησης: 1,649
Premium diesel: 1,699

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here