Απορρίφθηκε η μήνυση κατά του SDNA για παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων

Μπορεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης ως καναλάρχης και ιδιοκτήτης εφημερίδων να… σπιλώνει προσωπικότητες από τα μέσα ενημέρωσης του, αλλά ήθελε «προστασία» των προσωπικών του δεδομένων για την πολύκροτη υπόθεση των «στημένων αγώνων» στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Όμως η ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε τις αιτιάσεις του περί δήθεν παραβίασης των προσωπικών του δεδομένων στη δικαστική διαμάχη που είχε με το αθλητικό ενημερωτικό site SDNA.

Η δικαστική διαμάχη διήρκησε επτά χρόνια αλλά η απόπειρα φίμωσης ενός μέσου ενημέρωσης, έπεσε στο κενό. Η μαχητική δημοσιογραφία κέρδισε τον πανίσχυρο οικονομικό παράγοντα.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ότι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου ως φυσικό πρόσωπο και το SDNA ως Μέσο δεν παραβίασαν κανένα νόμο, πράττοντας με ευσυνειδησία το δημοσιογραφικό τους καθήκον.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε υποβάλει μήνυση εναντίον του Παπαθεοδώρου και του SDNA για «παραβίαση προσωπικών δεδομένων» λόγω της αναδημοσίευσης των καταθέσεων του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Αλέξη Κούγια στον ανακριτή για την πολύκροτη υπόθεση που απασχόλησε επί χρόνια το Πανελλήνιο.

Μετά από μια ακροαματική διαδικασία που διήρκησε επτά ώρες, το δικαστήριο έκρινε πως δεν υπήρξε καμία παρανομία στην αναδημοσίευση μέρους του κατηγορητηρίου του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πρόκειται για μια απόφαση-σταθμό και δεδικασμένο για τους δημοσιογράφους και Μέσα Ενημέρωσης που ασχολούνται με τις δραστηριότητες του εφοπλιστή, μεταξύ των οποίων και την εμπλοκή του στην πολύκροτη υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor1».

Και σε αυτήν την περίπτωση, όπως και στην υπόθεση των «στημένων αγώνων» που είχε κατηγορηθεί αλλά απαλλάχθηκε, είχε στραφεί σε βάρος μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων, επιβάλλοντας το «νόμο της σιωπής» στα περισσότερα media, παρά το γεγονός ότι μόλις πριν από λίγους μήνες ο Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου ζητούσε και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά αποφάσισε τη διενέργεια συμπληρωματικής ανάκρισης για τη διερεύνηση της εμπλοκής του Β. Μαρινάκη και συνεργατών του στη μεταφορά του φορτίου του «λευκού θανάτου», καθώς έστελναν εμβάσματα στον Ευθύμιο Γιαννουσάκη ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξη για τη μεταφορά των ναρκωτικών στην Ελλάδα.

Η δικαστική απόφαση που δικαιώνει το SDNA, δικαιώνει την μαχητική δημοσιογραφία που έχει ως στόχο την αποκάλυψη της αλήθειας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here