Νάξος: Ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων

0
43

Ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκε στη Νάξο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για νεαρό τουρίστα Βρετανικής καταγωγής, ο οποίος παρουσίασε συμπτώματα που προσομοιάζουν με την ασθένεια.

Κρίθηκε η αναγκαία η αεροδιακομιδή του ασθενή με ειδική κάψουλα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Αττικόν», προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελικά πρόκειται για κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων ή κάποια άλλη νόσο.

Το τοπικό μέσο ενημέρωσης Cyclades24 έχει καταγράψει τη στιγμή που ελικόπτερο Chinook παραλαμβάνει τον ασθενή στον κρατικό αερολιμένα Νάξου. Το ελικόπτερο αναχώρησε για Αθήνα στις 17:30.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ από την προηγούμενη εβδομάδα (16/06), στη χώρα μας έχουν εντοπιστεί μόλις δύο κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων.Οι ασθενείς είναι σε καλή κλινική κατάσταση και παραμένουν σε απομόνωση.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διασποράς της νόσου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ