Έπειτα από 5 ημέρες σιωπής και μετά το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» για τα έργα και τις ημέρες του συμβούλου στον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεοδόση Μούγιου, η κυβέρνηση δέησε να απαντήσει μέσω του γραφείου του κ. Λιβάνιου.

Η απάντηση όμως είναι για γέλια.

Και αυτό γιατί υπό το βάρος των αποκαλύψεων που εκθέτουν το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο, ο κ. υφυπουργός μας λέει ότι ο κ. Μούγιος ήταν «εθελοντής», ότι δεν πληρώθηκε ποτέ για τις υπηρεσίες του και πως απομακρύνθηκε από το γραφείο στις 9 Οκτωβρίου, πριν τα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται δημοσίευμα εφημερίδας, ήταν ένας από τους εθελοντές που είχαν παρουσία στο γραφείο του υφυπουργού Eσωτερικών. Το παρελθόν του ήταν παντελώς άγνωστο και στον υφυπουργό και στο υπόλοιπο πολιτικό γραφείο. Δεν διορίστηκε σε καμία θέση, όπως εύκολα οποιοσδήποτε μπορεί να διαπιστώσει, και δεν είχε λάβει καμία οικονομική απολαβή κατά το διάστημα της παρουσίας του. Στις 9 Οκτωβρίου -αρκετές ημέρες δηλαδή πριν από το δημοσίευμα- και μόλις περιήλθαν σε γνώση του γραφείου του υφυπουργού σχετικές πληροφορίες, απομακρύνθηκε αμέσως και όπως ήταν φυσικό διακόπηκε κάθε επικοινωνία μαζί του. Σε τρεις συνέχειες η εφημερίδα επιμένει να αποδεικνύει ότι ο θησαυρός που υποτίθεται ότι ανακάλυψε, δεν είναι τίποτα παραπάνω από άνθρακες».

Εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς από το ύφος της ανακοίνωσης ότι ο κ. Λιβάνιος προσβάλει τη νοημοσύνη μας. Θέλει να μας πείσει δηλαδή ότι ο άνθρωπος που εμφανιζόταν ως «νομικός σύμβουλος» του υπουργείου, ως «ειδικός σύμβουλος» του υπουργείου και ως «υπεύθυνος επικοινωνίας» και «συντάκτης νομοσχεδίων» ήταν ένας… εθελοντής που τα έκανε όλα αυτά από την καλή του την καρδιά.

► Αυτά ως μια πρώτη απάντηση. Στο φύλλο της «Εφ.Συν.» της Δευτέρας θα έρθει η συνέχεια του ρεπορτάζ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ