Στο θέμα των προνομίων για τους εμβολιασμένους αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η εν λόγω συζήτηση θα ξεκινήσει όταν τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για όλες τις ομάδες πολιτών και υπογραμμίζοντας πως τότε «ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να δέχεται μόνο εμβολιασμένους».

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο που έχει το ψηφιακό πιστοποιητικό για ένα ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι και τη συμβολή του στην οικονομία, με το άνοιγμα του τουρισμού.

Στη συνέχεια μίλησε για μια «μάχη που έχουμε να δώσουμε, αυτή της ευημερίας».

όνισε πως η έξοδος από την κρίση της πανδημίας είναι ορατή και «από την εποχή των κρουσμάτων μπαίνουμε στην εποχή της ανάκαμψης».

«Εάν ο εμβολιασμός αποτελεί αντίδοτο στον κορωνοϊό το πιστοποιητικό ήταν τόνωση για την οικονομία», συνέχισε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «ήμασταν οι πρώτοι που το εισηγηθήκαμε. Η πρόταση της Αθήνας αποτελεί πραγματικότητα, παρά την αρχική δυσπιστία της Ευρώπης».

Στη συνέχεια, είπε πως όπως όλες οι χώρες έτσι και εμείς θρηνήσαμε πολλές απώλειες.

«Τα κρούσματα αποκλιμακώνονται και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώνονται με μεγαλύτερη ταχύτητα».

Παράλληλα, μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός:

«Η συντριπτική πλειοψηφία πριν ελάχιστον εξαιρέσεων, συγκεκριμένα, πέντε, όσων είναι στη ΜΕΘ δεν έκαναν το εμβόλιο από επιλογή. Πρόκειται για μεγαλύτερες ηλικίες και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει έντονα».

Ωστόσο, όπως είπε, κρατά το θετικό της υπόθεσης:

«Πριν από ένα μήνα είχαμε πάνω από 800 διασωληνωμένους. Σήμερα είναι κάτω από 360 και εκτιμούμε ότι αυτή πορεία αποκλιμάκωσης θα συνεχιστεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here