Το πρώτο φορτίο βρεφικού γάλακτος από την Ευρώπη μετέφερε στις ΗΠΑ ένα μεταγωγικό αεροσκάφος, προκειμένου οι Ηνωμένες Πολιτείες να αντιμετωπίσουν τη σημαντική έλλειψη που την πλήττει το τελευταίο διάστημα.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε χθες, Κυριακή (22/5), στην Ιντιανάπολις, ενώ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματιστεί και η πραγματοποίηση μιας δεύτερης πτήσης.

Η ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος που έγινε στις 17 Φεβρουαρίου από την παρασκευάστρια εταιρία Abbott Laboratories και το κλείσιμο της εργοστασιακής μονάδας της στην πόλη Στέρτζις του Μίσιγκαν, στη διάρκεια μιας έρευνας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) προκάλεσε μία από τις μεγαλύτερες ελλείψεις βρεφικού γάλακτος στην πρόσφατη ιστορία για τις αμερικανικές οικογένειες.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση το μόνο βήμα που πρέπει να γίνει. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σύμφωνα με τις οδηγίες του προέδρου, προκειμένου να εντοπίσουμε την κάθε διαθέσιμη ευκαιρία για την αύξηση της τροφοδοσίας», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ Τομ Βίλσακ, ο οποίος υποδέχτηκε το αεροσκάφος μετά από την προσγείωσή του.

«Αυτό το βρεφικό γάλα είναι για ένα πολύ, πολύ μικρό ποσοστό παιδιών. Περίπου 17.000 παιδιά στις ΗΠΑ θα επωφεληθούν βασικά από αυτό το βρεφικό γάλα» είπε ο ίδιος.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν επιδιώκει να εφοδιάσει τα άδεια ράφια με 1,5 εκατομμύριο συσκευασίες ειδικού βρεφικού γάλακτος της Nestle. Ο Αμερικανός πρόεδρος επικαλέστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, την ειδική νομοθεσία του Ψυχρού Πολέμου (Defense Production Act), προκειμένου να βοηθήσει στην αύξηση των διαθέσιμων ποσοτήτων βρεφικού γάλακτος.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι μία δεύτερη πτήση που μεταφέρει βρεφικό γάλα θα αναχωρήσει από την αεροπορική βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία, μέσα στις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, τόσο στην Abbott, όσο και σε μία δεύτερη εταιρία την Reckitt, έχουν δοθεί άδειες κατά προτεραιότητα για προμήθειες πρώτων υλών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την εφαρμογή της ειδικής νομοθεσίας που αναφέρεται παραπάνω.

Η Nestle ανακοίνωσε επίσης ότι και άλλα φορτία αναμένεται να φτάσουν στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το στρατιωτικό προσωπικό χρησιμοποίησε περονοφόρα οχήματα, προκειμένου να ξεφορτώσει τις παλέτες με τις συσκευασμένες κούτες βρεφικού γάλακτος από το αεροσκάφος στην Ιντιανάπολις σε φορτηγά που κατευθύνθηκαν προς τα κέντρα διανομής. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι 35 τόνοι ειδικού βρεφικού γάλακτος που καλύπτουν τις ανάγκες για 500.000 μπιμπερό, μεταφέρθηκαν με την πτήση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ