Λεπέν: “Δέχθηκα πρόταση από Μακρόν για κυβέρνηση εθνικής ενότητας”

0
47

Στον πειρασμό της συνεργασίας (και) με την άκρα δεξιά φαίνεται ότι θέλει να ενδώσει ο Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η ηγέτιδα της ακροδεξιάς στη Γαλλία Μαρί Λεπέν, ο Γάλλος πρόεδρος της απηύθυνε πρόσκληση για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας αφού μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία.

Οι βουλευτές της “Εθνικής Συσπείρωσης”, του κόμματος Λεπέν δηλαδή, προσέρχονται στο προεδρικό Μέγαρο για συνομιλίες έτσι ώστε να επιβάλλουν κάποιους τουλάχιστον από τους όρους τους.

Προσώρας οι προθέσεις της Λεπέν δεν έχουν ξεκαθαριστεί, ωστόσο οι επαφές στο πλαίσιο των διερευνητικών συνεχίζονται έτσι ώστε να δοθεί λύση στο αδιέξοδο και η χώρα να αποκτήσει σταθερή κυβέρνηση.

Aν πάντως ο Μακρόν δεν εξασφαλίσει ευρύτερες συμμαχίες, ο Μακρόν θα αναγκαστεί να κυβερνήσει με συνεργασίες ανά περίσταση και ανάλογα με τα νομοθετήματα που θα έρχονται για ψήφιση.

Σε περίπτωση πάντως κυβερνητικής σύμπραξης με τη Λεπέν, ο Γάλλος πρόεδρος θα είναι απολύτως έκθετος σε κριτική, κυρίως από τους προοδευτικούς ψηφοφόρους που τον στήριξαν στην προεδρική εκλογή ακριβώς για να μην βρεθεί στο μέγαρο Ηλυσίων Πεδίων η Λεπέν.

Tην πρόθεση του Μακρόν να αναζητήσει τη λύση σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας επιβεβαίωσε και ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Φαμπιέν Ρουσέλ ο οποίος είχε συνάντηση με το Γάλλο πρόεδρο την Τρίτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ