Την ίδια «ετοιμότητα» που επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός κατά την αντιπυρική περίοδο, επιδεικνύει και για τα αντιπλημμυρικά έργα στην Εύβοια…

Θυμίζουμε ότι τον Αύγουστο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε: «Σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να έχει τον πρώτο λόγο, προχωράμε στα άμεσα έργα απομάκρυνσης των καμένων δέντρων και κατασκευής των έργων υποδομής, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τη συγκράτηση των εδαφών. Αφενός για να αποτρέψουμε πλημμυρικά φαινόμενα, αφετέρου για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ότι η αναδάσωση θα γίνει με τους ευνοϊκότερους δυνατούς όρους».

Όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης σήμερα στο OPEN, η πρώτη δημοπρασία για τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα ξεκίνησε… μόλις προχθές, ενώ τα αντιδιαβρωτικά έργα μπορεί να ξεκίνησαν στην περιοχή εδώ και έναν μήνα, αλλά έχουν καλύψει μόλις το 10% του Δήμου! Στο σημείο δε, που πλημμύρισε χθες, δεν είχε καν ξεκινήσει η τοποθέτηση κορμοδεμάτων.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ