«Είστε βαθιά γελασμένοι κι εσείς και της ΝΔ αν νομίζετε ότι με μια βολική αντιπαράθεσή σας θα καταφέρετε να θολώσετε νερά και τις ευθύνες σας για το έγκλημα που κάνετε», είπε και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδίασε το έγκλημα και η ΝΔ το ολοκλήρωσε με τον πτωχευτικό κώδικα που θέλει να το περάσει ως δεύτερη ευκαιρία, ενώ πρόκειται για αίσχος.

«Ξεχάσατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τα ΜΑΤ; Σήμερα η ΝΔ το τερματίζει», είπε.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προετοιμάζει το έδαφος για συμβιβασμό, ενώ σε ότι αφορά στην κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, χαρακτήρισε καιροσκοπική την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ένας χαρακτηρίζει εθνικισμό την άσκηση δικαιώματος, αφού η απαράδεκτη κυβερνητική θέση για τα 6 ναυτικά μίλια αφήνει περιθώρια και δίνει άλλοθι για το Oruc Reis, ενώ η καιροσκοπική θέση του ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

«Η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια είναι δικαίωμα κάθε χώρας και ισχύει και για τη χώρα μας», είπε.

Ολόκληρη η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Είστε βαθιά γελασμένοι και εσείς κύριοι της ΝΔ και εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, αν νομίζετε, ότι με μια βολική μεταξύ σας αντιπαράθεση, θα καταφέρετε να θολώσετε τα νερά και να συγκαλύψετε τη βασική στρατηγική σας σύμπλευση, η οποία επιβεβαιώνεται και μέσα τις διαφορές σας στα επιμέρους ζητήματα.

Είστε βαθιά γελασμένοι αν νομίζετε, ότι θα κουκουλώσετε τις ευθύνες σας για το έγκλημα σε βάρος της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας που ο ένας – ο ΣΥΡΙΖΑ – προσχεδίασε και ο άλλος – η ΝΔ – ολοκληρώνει με τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

Δεν θέλω βέβαια να αδικήσω και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που κι αυτό έχει βάλει – ουκ ολίγες φορές – το χεράκι του.

Η μομφή για όλους εσάς εκ μέρους μας, είναι δεδομένη, για τη θηλιά των χρεών που βάλατε και οδηγήσατε στη χρεοκοπία τα λαϊκά νοικοκυριά, τους μικροεπιχειρηματίες αυτοαπασχολούμενους, με την πολιτική σας.

Μάλιστα, εσείς κύριοι της κυβέρνησης, έχετε και το θράσος να παρουσιάζετε, αυτό το αίσχος του νέου πτωχευτικού κώδικα, ως “δεύτερη ευκαιρία” για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Λίγο ακόμα και θα ζητήσετε να σας στήσουν άγαλμα για το δήθεν ευεργετικό σας έργο. Είναι τέτοια η «ευεργεσία» σας που για πρώτη φορά καθιερώνετε την πτώχευση φυσικού προσώπου, εξισώνοντας δηλαδή τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, με τις επιχειρήσεις και τους μεγαλέμπορους.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο μισθωτός, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο αγρότης, χάνει το δικαίωμα να διαχειρίζεται τα εισοδήματά του, ακόμη και τα μέσα που χρησιμοποιεί για την εργασία του. Πραγματικά το έγκλημα ολοκληρώνεται!

Η πτώχευση βέβαια προκύπτει, όταν ο υπερχρεωμένος, δεν πληρώνει το 40% των ληξιπρόθεσμων οφειλών για έξι μήνες και η συνολική του οφειλή ξεπερνά τα 30.000 ευρώ.

Τότε, το σύνολο της περιουσίας του δηλαδή οι κόποι μιας ζωής, η πρώτη κατοικία, το σπίτι που στεγάζει την οικογένεια, τα παιδιά του, αλλά και όποιο άλλο τυχόν εισόδημα έχει μετά την πτώχευση, δηλαδή ο μισθός και η σύνταξή του για τρία χρόνια, θα περνάει στα χέρια των λεγόμενων «πιστωτών», στις τράπεζες, στα αρπακτικά funds, στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό για την αποπληρωμή των χρεών του.

Ο ίδιος και η οικογένειά του θα «ζουν» με τις λεγόμενες «εύλογες δαπάνες διαβίωσης», όπως λέτε. Δηλαδή θα ζουν το πολύ με 570 – 600 ευρώ! Εκεί έχετε ορίσει το όριο της επιβίωσης, δηλαδή της εξαθλίωσης!

Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι κάποιος για τρία χρόνια θα δουλεύει για την τράπεζα, κρατώντας για τον εαυτό του, μόνο ένα ισχνό ποσό διαβίωσης και η τράπεζα θα εισπράττει αυτόματα όλο τον υπόλοιπο μισθό του.

Μάλιστα, ο πτωχευμένος απειλείται ακόμα και με ποινή φυλάκισης, όταν επιδίδεται σε «ριψοκίνδυνες συμπεριφορές», όπως θα το εννοούν βέβαια οι τραπεζικοί όμιλοι και το κράτος σας.

Αλήθεια, αυτό το αίσχος βαφτίζετε, κύριοι της ΝΔ, ως “δεύτερη ευκαιρία”;

Γιατί εμείς, το μόνο που βλέπουμε, είναι η “δεύτερη ευκαιρία” που δίνετε στις τράπεζες και στο κράτος σας να ξαναληστέψουν τους μισθωτούς, τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, αφού πρώτα τους τσάκισαν με τη φοροληστεία, τα ληστρικά επιτόκια και τα πανωτόκια.

Και φυσικά οι προβλέψεις σας, δεν αφήνουν στο απυρόβλητο την πρώτη κατοικία, που κι αυτή εκποιείται για να τροφοδοτηθούν τα κέρδη των τραπεζών και οι επενδύσεις τους.

Αυτό το οποίο προβλέπεται, να παραμένουν δηλαδή κάποιοι – όχι όλοι – για 12 χρόνια στα σπίτια τους ως ενοικιαστές, είναι και προκλητικό και απαράδεκτο.

Κάνετε τους εργαζόμενους νοικάρηδες στα σπίτια τους. Στα σπίτια για τα οποία έχουν ήδη πληρώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ τις τελευταίες δεκαετίες.

Σας το είπαμε και θα το επαναλάβουμε. Το έγκλημα σε βάρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, των μικρών επαγγελματιών και αγροτών, εξελίσσεται εδώ και μια δεκαετία από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες βήμα – βήμα προωθούσαν όλο και πιο αντιδραστικές ρυθμίσεις για να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες του λαού.

Έχουμε και λέμε: Για παράδειγμα, πρώτον, στη λεγόμενη «κουλτούρα πληρωμών», δηλαδή στην υποχρέωση του λαού να πληρώνει το μέγιστο δυνατό, ακόμα κι απ’ αυτό που δεν έχει, εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, έχετε μεγάλη συμβολή.

Μήπως χρειάζεται να σας θυμίσω, ότι ακόμα και στα πρώτα σας κυβερνητικά βήματα, λέγατε ότι “είναι πατριωτικό καθήκον να πληρώνει ο εργαζόμενος τους φόρους, τον ΕΝΦΙΑ”, δηλαδή, αυτόν τον άδικο φόρο, ακόμα κι αν δεν έχει;

Σήμερα όμως, εσείς κύριοι της ΝΔ, το πάτε αυτό ακόμα παραπέρα. Θεσμοθετείτε και την τριετή εργασία υπέρ της τράπεζας.

Σας το είπαμε και προχθές. Στην πράξη μετατρέπετε τον μισθωτό σε «δούλο» της τράπεζας.

Δεύτερον: Εσείς, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ξεχάσατε μήπως τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς; Δική σας πρωτοβουλία ήταν -και μάλιστα στα χρόνια σας- έγιναν χιλιάδες απ’ αυτούς.

Ξεχάσατε τα ΜΑΤ απέναντι στους διαδηλωτές; Ξεχάσατε ότι πρώτοι εσείς θεσπίσατε ως ιδιώνυμο αδίκημα την κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς;

Και σήμερα φυσικά, ως έτοιμη από καιρό, η κυβέρνηση της ΝΔ το τερματίζει! Φέρνει τον ηλεκτρονικό υπολογισμό των περιουσιακών στοιχείων για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Φέρνει δηλαδή, τον ηλεκτρονικό χαφιέ που θα εξετάζει τη φερεγγυότητα όλων, για να φακελώνει και να ξέρει η τράπεζα πού να δώσει και από πού να πάρει.

Τρίτον: Η κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας έχει τη δική σας υπογραφή κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ μπορεί φυσικά να κοκορεύεται ότι της έδωσε τη χαριστική βολή. Μάλιστα ο νόμος Κατσέλη προέβλεπε τον υπολογισμό της συνολικής περιουσίας αλλά και την εκποίησή της. Η ΝΔ τώρα, απλά συστηματοποιεί αυτή τη διαδικασία.

Πρώτα ξηλώσατε το πλαίσιο προστασίας για χρέη προς το κράτος, χέρι – χέρι με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και τώρα προχωράτε και στα υπόλοιπα ιδιωτικά χρέη.

Κυρίες και κύριοι,

Είναι βέβαια εντυπωσιακό ότι η όλη συζήτηση – με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ – περιστρέφεται όχι τυχαία γύρω από τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες ενώ στην πραγματικότητα, το νομοσχέδιο για τον νέο πτωχευτικό κώδικα, αφορά το σύνολο του ιδιωτικού χρέους των λαϊκών στρωμάτων.

Και προς τις τράπεζες και προς την εφορία και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Και εννοείται, πως για όλες αυτές τις περιπτώσεις θα μπορεί να κηρύσσεται πτώχευση φυσικού προσώπου.

Γιατί όμως αλήθεια, δεν αναδεικνύεται αυτή η πλευρά στο βαθμό που θα έπρεπε;

Γιατί πολύ απλά, αποκαλύπτει τις ευθύνες που έχετε όλοι σας, και εσείς κύριοι της ΝΔ και εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, για την υπερχρέωση και υπερφορολόγηση των μισθωτών, των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος, που λαϊκές οικογένειες, αδυνατούν να πληρώσουν και θα συνεχίσουν να αδυνατούν και λόγω – επιπλέον τώρα – της πανδημίας.

Και πώς να πληρωθούν τα χρέη;

6 στις 10 φορολογικές δηλώσεις, δηλαδή το 58,9% από αυτές που υποβλήθηκαν, ενσωματώνουν εισοδήματα χαμηλότερα από 10.000 ευρώ.

Οι ρυθμίσεις οφειλών που όλοι κάνατε τα προηγούμενα χρόνια, δεν μπόρεσαν να λύσουν αυτό το πρόβλημα.

Κι όμως η υπερφορολόγηση καλά κρατεί. Οι μισθωτοί, τα λαϊκά στρώματα, συνεχίζουν να καταβάλλουν το 95% των ετήσιων φορολογικών εσόδων και μόλις το 5% καταβάλλεται από τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου, την οποία όλοι σας, μειώσατε κι από πάνω.

Όπως σε πολλούς άλλους τομείς, έτσι κι εδώ, βήμα το βήμα, όλοι σας όταν καθίσατε στην καρέκλα της κυβερνητικής εξουσίας, γκρεμίσατε ότι είχε απομείνει όρθιο από τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, βάλατε χέρι στη λαϊκή περιουσία.

Εδώ βέβαια μιλάμε, για μια στρατηγικού χαρακτήρα νομοθετική επιλογή, που έχει στόχο να συγκεντρώσει τον πλούτο σε ακόμη λιγότερα χέρια, για να προχωρήσουν και τα περίφημα επενδυτικά σχέδια λίγων μεγαλοκαρχαριών.

Αυτή λοιπόν είναι, όχι μια «δεύτερη ευκαιρία» αλλά η «μεγάλη ευκαιρία» για το τραπεζικό κεφάλαιο. Το οποίο, οπλισμένο με τον νέο πτωχευτικό κώδικα, θα βγάλει στο σφυρί, όλα τα αξιόλογα ακίνητα λαϊκών ανθρώπων, θα τα συγκεντρώσει για να επιταχύνει σχετικές επενδύσεις.

Πραγματική ανάσα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μπορεί να δώσει μόνο η πρόταση νόμου που έχει επανειλημμένα καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και όλοι σας την απορρίπτετε, γιατί άλλα συμφέροντα υπηρετείτε.

Δεν υπηρετείτε τα συμφέροντα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που είναι με τη θηλιά στο λαιμό. Σήμερα, μια πραγματική ανάσα μπορεί να δώσει το άμεσο κούρεμα οφειλών, τόσο για τα χρέη στις τράπεζες όσο και για τα χρέη στο κράτος!

Ενώ εσείς, αντί να δώσετε αυτή την ανάσα στα λαϊκά νοικοκυριά, χορηγείτε ολόκληρες μπουκάλες οξυγόνου στις τράπεζες! Και μάλιστα με τις ανακεφαλαιοποιήσεις που πλήρωσαν οι εργαζόμενοι, ο λαός!

Χορηγείτε επίσης τεράστιες μπουκάλες οξυγόνου σε μεγάλους επιχειρηματίες, στους οποίους ολοένα μειώνατε τη φορολογία, χώρια τις φοροαπαλλαγές, τις επιδοτήσεις, τα διάφορα άλλα προνόμια.

Αλλά όταν πρόκειται να τονώσετε την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών καπιταλιστικών ομίλων, τότε τα περί αντοχών της οικονομίας, τα ξεχνάτε!

Η ίδια ακριβώς αμνησία σας πιάνει, και όταν πρόκειται για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ευρωατλαντικών συμμάχων σας. 4,3 δισεκατομμύρια δίνετε για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ κάθε χρόνο.

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση, αμέσως μετά από τις ΗΠΑ, στις στρατιωτικές δαπάνες που υπηρετούν τα επικίνδυνα σχέδιά τους και δεν υπηρετούν φυσικά τις πραγματικές αμυντικές ανάγκες της χώρας.

Η μνήμη σας επανέρχεται για να θυμηθείτε τις αντοχές της οικονομίας, μόνο όταν σας λέμε ότι χρειάζονται προσλήψεις στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, όταν είναι να παρθούν μέτρα για την υγεία του λαού στους χώρους δουλειάς, παντού!

Δεν γλυτώνετε την αληθινή μομφή από τους εργαζόμενους, το λαό, ούτε για τη διαχείριση της πανδημίας!

Ήδη την πρώτη μομφή την έχετε εισπράξει από τους μαθητές που με τις κινητοποιήσεις τους ζητούν τα αυτονόητα για την υγεία και την μόρφωσή τους…

Γι αυτό άλλωστε βρέθηκαν στο πλευρό τους οι γονείς τους, οι καθηγητές τους.

Και με την ευκαιρία κ. Μητσοτάκη,

Η “γνήσια πρόοδος και ο αληθινός ριζοσπαστισμός», που επικαλεστήκατε, για να κουνήσετε για μια φορά ακόμα το δάχτυλο στη νεολαία, εκφράζεται ακριβώς στον αγώνα των μαθητών που η κυβέρνηση σας με κάθε τρόπο συκοφάντησε και πολέμησε.

Δεν τα καταφέρατε όμως. Για μια ακόμα φορά, όπως και άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν. Όσα παπαγαλάκια κι αν επιστρατεύτηκαν, όσες συλλήψεις 14χρονων κι αν κάνατε, το δίκαιο του αγώνα των μαθητών νίκησε!

Το κράτος σας, βλέπετε, ως γνήσιος εκπρόσωπος της δικτατορίας των μονοπωλίων, είναι αποτελεσματικό μόνο για καταστολή εργατικών, λαϊκών και νεανικών κινητοποιήσεων…

Όταν αυτό το ίδιο κράτος όμως, πρέπει να συλλάβει έναν καταδικασμένο εγκληματία ναζιστή, όπως ο φυγόποινος πλέον υπαρχηγός της ΧΑ, εμφανίζεται ανήμπορο, ανεπαρκές!

Κι ας μην ξύνεται κι ο ΣΥΡΙΖΑ στην γκλίτσα του τσοπάνη. Γιατί σε αυτό το κράτος κυβερνούσε, σε αυτό οι υπουργοί παιδείας και ο πρωθυπουργός τους, χρησιμοποιούσε πάλι την καταστολή και τη βία.

Κι εδώ δεν ισχύει η προτίμηση της «λάιτ» εκδοχής που υιοθετείτε, κύριοι και κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι συνταγή δίαιτας η άσκηση της κρατικής βίας ενάντια σε μαθητές και φοιτητές, ενάντια στη νεολαία της πατρίδας μας!

Κι εσείς, κύριοι της ΝΔ, αντί να πάρετε τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, συνεχίζετε τον χαβά σας!

Πετάτε από πάνω σας την ευθύνη στοχοποιώντας το λαό και τη νεολαία!Κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, ότι μεγάλοι χώροι δουλειάς σε όλη την Ελλάδα, έχουν εξελιχθεί σε μεγάλες εστίες υπερμετάδοσης!

Δείτε έναν – έναν τους νομούς από όπου ξεκίνησε και πως εξελίσσεται η πανδημία.

Κι εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, η κριτική που κάνετε στην κυβέρνηση της ΝΔ, είναι βολική και για τους δύο σας. Αφήνει ανέγγιχτη την πολιτική της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας, στην οποία διακριθήκατε άλλωστε κι εσείς.

Ο ένας έκλεισε δημόσια νοσοκομεία και ο άλλος τα κράτησε κλειστά, κανείς σας δεν έκανε τις αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού.

Η κριτική σας αφήνει στο απυρόβλητο επίσης τη μεγάλη εργοδοσία για την έλλειψη μέτρων στους χώρους δουλειάς.

Χρόνια τώρα μας παραμυθιάζετε, ότι ο ιδιωτικός επιχειρηματικός τομέας μπορεί να συμβάλει στην «αναβάθμιση» του δημόσιου τομέα Υγείας!

Για όλους εσάς, η πανδημία αποτελεί κυρίως την μεγάλη ευκαιρία για να φορτώσετε τα βάρη της νέας οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους, στο λαό.

Για να ισοπεδώσετε ότι έχει απομείνει από τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, για να υλοποιήσετε αντεργατικά μέτρα που ξέμειναν στα δικά σας συρτάρια ή τα βρήκατε έτοιμα στα συρτάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Κύριοι της ΝΔ, μέσα σε λίγους μήνες, περάσατε τόσα αντεργατικά μέτρα, όσα δεν πέρασαν προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, με 3 μνημόνια.

Για τί να πρωτομιλήσουμε;

Για τη γενίκευση της ευελιξίας, το ξεφόρτωμα με απολύσεις από τις επιχειρήσεις του εργατικού δυναμικού; Την τηλεργασία; Χρόνια επιδίωξη των μεγάλων επιχειρήσεων με την απομόνωση των εργαζομένων, την εντατικοποίηση, τις απλήρωτες υπερωρίες; Για τον άθλιο μισθό των 200 ευρώ που τολμήσατε να νομοθετήσετε;

Όλα αυτά συνοδεύονται όπως πάντα με μέτρα αυταρχισμού και καταστολής! Τα πήρατε με τον περιορισμό των διαδηλώσεων και θα συνεχίσετε με το συνδικαλιστικό νόμο!

Τέρμα δεν έχει ο κατήφορος…

Βέβαια, δεν έχετε παράπονο κύριοι της ΝΔ.

Τη μισή δουλειά την έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον απεργοκτόνο νόμο της τότε υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα έχει βγει στα κεραμίδια, μάλλον γιατί δίπλα στο όνομά της, έχει προστεθεί κι αυτό του υπουργού της ΝΔ Βρούτση.

Έπαψε βλέπετε να έχει την αποκλειστικότητα! Και το χειρότερο δεν μπορεί να ρίχνει στάχτη στα μάτια, ότι δήθεν αυτή πάσχιζε για το καλό μας. Τώρα στο ίδιο μετερίζι με τους ίδιους νόμους, με το δεξιό μπαμπούλα, πώς να το αποδείξεικαι να γίνει πιστευτή γι’ αυτό σε προοδευτικό δημοκρατικό κόσμο;

Κυρίες και κύριοι,

Το σίγουρο όμως είναι, ότι η μομφή των εργαζομένω που έμειναν άνεργοι, που έμειναν χωρίς εισόδημα για μήνες, που έχουν μείνει απλήρωτοι, που δουλεύουν σε απαράδεκτες συνθήκεςείναι και για την κυβέρνηση της ΝΔ που θωρακίζει το αντεργατικό οικοδόμημα και για τον ΣΥΡΙΖΑ που της το κληροδότησε.

Είναι για όλους εσάς που στέλνατε το λογαριασμό της κρίσης στον μόνιμο παραλήπτη: Στην εργατική τάξη, το λαό για να τη βγάλει καθαρή το κεφάλαιο και τα ματωμένα κέρδη του.

Από όπου κι αν το πιάσει κανείς. Από τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού,από την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα την Ευρώπη, τον κόσμο μέχρι την όξυνση των ανταγωνισμών στο Αιγαίο και σε όλη την Αν. Μεσόγειο, όπου μέσα σ’ αυτούς κλιμακώνεται και η επιθετικότητα της τούρκικης αστικής τάξης στον θανατηφόρο ανταγωνισμό της με την ελληνική αστική τάξη, και με την ομπρέλα των ίδιων ευρωπαίων και ατλαντικών συμμάχων τους.

Από όλα αυτά λοιπόν, αναδεικνύεται η στρατηγική σας σύμπλευση. Η θωράκιση του καπιταλιστικού δρόμου που έχετε επιλέξει και θιασώτες του οποίου είστε, προκειμένου να υπηρετήσετε καλλίτερα την συνολική αναβάθμιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, όσων τελικά δηλαδή, έχουν την πραγματική εξουσία, θυσιάζοντας τις ανάγκες των εργαζομένων, των λαών.

Κι αφήστε αυτά που ξέρετε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ΝΔ δεν έχει στρατηγική απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Έχει και παραέχει και κινείται στην ίδια ρότα με τη δική σας. Η ΝΔ συμπλέει στρατηγικά μαζί σας για τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, όπου χρόνια τώρα προσπαθείτε να πείσετε για το παραμύθι, ότι δήθεν όλα αυτά αποτελούν ασπίδα προστασίας για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Την ίδια στιγμή που όλοι κατανοούν ότι αυτοί ακριβώς είναι που την εμπλέκουν ακόμα περισσότερο στους ανταγωνισμούς, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για το λαό μας, για όλους τους λαούς της περιοχής.

Η ΝΔ απλά επικύρωσε την επικίνδυνη συμφωνία που εσείς προετοιμάσατε με τους Αμερικάνους, όπου από την Αλεξανδρούπολη ως τη Κρήτη η χώρα έχει γεμίσει στρατιωτικές βάσεις, όπου λιμάνια, αεροδρόμια, υποδομές παραχωρήθηκαν για τα πολεμικά τους σχέδια μετατρέποντας τη χώρα μας σε ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Βέβαια καταλαβαίνουμε. Είναι λίγο άδικο για εσάς κύριε Τσίπρα, να έχετε κάνει τόσο κόπο γι αυτή τη συμφωνία, και τελικά να υποδέχεται η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τον Πομπέο στην Ελλάδα, ο οποίος, επιθεώρησε τη Θεσσαλονίκη, την αμερικάνικη βάση της Σούδας, αλλά και έκανε τον έλεγχο εκ μέρους του Τραμπ και του στρατιωτικο- βιομηχανικού συμπλέγματος των ΗΠΑ, για το πώς προωθούνται τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.

Το ίδιο ισχύει και για την επιθεώρηση του ΓΓ του ΝΑΤΟ. Του ΝΑΤΟ, που είναι το δολοφονικό χέρι του ιμπεριαλισμού, και ο λαός μας το χρυσοπληρώνει κάθε χρόνο με πάνω από 4 δισ. Ευρώ με όλες τις κυβερνήσεις.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί την κυβέρνηση της ΝΔ γιατί δεν έχει πετύχει την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ στην Τουρκία, αλλά δε νομίζουμε ότι αγνοεί τα οικονομικά και στρατιωτικά συμφέροντα κρατών – μελών της ΕΕ με την Τουρκία.

Και εσείς κύριοι της ΝΔ, και εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετείτε συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων, οι οποίοι για τα δικά τους συμφέροντα έχουν επιλέξει ως συμμάχους τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Γερμανία, τη Γαλλία, την ΕΕ.

Όμως όλοι αυτοί, προωθούν τους δικούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην περιοχή σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα για τις ενεργειακές πηγές και τους αγωγούς.

Γι αυτό και κάνουν πλάτες ή και ενθαρρύνουν την επιθετικότητα της Τουρκίας, γι αυτό στρώνουν το τραπέζι ενός διαλόγου που βασικό θέμα έχει τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Αλλά γι αυτό, όχι μόνο δεν λέτε κουβέντα, αλλά προετοιμάζετε και το έδαφος, για αυτόν τον οδυνηρό συμβιβασμό. Και βέβαια από τη στιγμή που κανείς από τους δύο σας δεν αμφισβητεί την προοπτική ενός τέτοιου επικίνδυνου συμβιβασμού, είναι υποκριτική η αντιπαράθεσή σας για την επέκταση των 12 ν.μ .

Ο ένας μέσω του υπουργού προστασίας του πολίτη φτάνει να χαρακτηρίζει εθνικισμό την άσκηση του δικαιώματος που έχει η χώρα ενώ η απαράδεκτη κυβερνητική θέση που καθόρισε ως κόκκινη γραμμή τα 6 ν. μίλια των χωρικών υδάτων αφήνει περιθώρια και δίνει άλλοθι στις επικίνδυνες κινήσεις του Ορούτς Ρέις, ιδίως πλησίον του Καστελόριζου.

Ενώ ο άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ με αμφιλεγόμενη και καιροσκοπική θέση περί επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ν. μίλια μόνο νότια και ανατολικά της Κρήτης, τροφοδοτεί την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια είναι δικαίωμα που απορρέει από τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και ισχύει για κάθε χώρα.

Την ίδια στιγμή τονίζουμε ότι στα χέρια αυτών που έχουν την πραγματική εξουσία σήμερα, δεν μπορεί αυτό να υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα, ούτε μπορεί να λειτουργήσει ως πανάκεια και να δώσει απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα. Αντίθετα, μπορεί και να περιπλέξει παραπέρα την κατάσταση, να οξύνει τους ανταγωνισμούς σε βάρος όλων των λαών της περιοχής.

Η μομφή απέναντί σας είναι το λιγότερο που πρέπει να σας δώσει τελικά ο ίδιος ο λαός, ο οποίος μπορεί και πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη κυρίως στις δικές του δυνάμεις.

Να πιστέψει σε αυτές τις ανεξάντλητες δυνάμεις του. Για να δυναμώσει την πάλη του για απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, για αποδέσμευση από ΕΕ, ΝΑΤΟ με τον ίδιο να κάνει κουμάντο στον τόπο του, για ανατροπή ενός συστήματος που φέρνει κρίσεις, φτώχεια, δυστυχία.

Μομφή λοιπόν στην κυβέρνηση της ΝΔ. Μομφή όμως και στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Μομφή σε όλους όσους υπηρετούν ένα κράτος και ένα σύστημα, που δεν μπορούν να προστατεύσουν, όχι απλά τη λαϊκή περιουσία και κατοικία, αλλά ούτε καν την υγεία και την ανθρώπινη ζωή.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει στο πρόσωπο του υπ. Οικονομικών – συνυπεύθυνο και για το έγκλημα κατά της ΛΑΡΚΟ- καταψηφίζει συνολικά την πολιτική της κυβέρνησής της ΝΔ, όπως επίσης καταψηφίζει και εκείνα τα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσχεδίασαν το έγκλημα, σε βάρος της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, το οποίο ολοκληρώνει η κυβέρνηση της ΝΔ με τον Πτωχευτικό Κώδικα.

Αυτό τον συνολικό και ξεκάθαρο χαρακτήρα έχει σήμερα η ψήφος μας. Αυτό μην το ξεχνάτε. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας με την καθημερινή πολιτική μας δουλειά να μην το ξεχάσει και ο ελληνικός λαός που είναι και ο μόνος βέβαια αρμόδιος τελικά να δώσει την οριστική του μομφή στην πολιτική σας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ