Κορονοϊός: Σύγχυση για την 4η δόση του εμβολίου

0
34

Τα εμβόλια – όσες δόσεις και να γίνουν – δεν προστατεύουν καθόλου από τη μείωση της διασποράς των παραλλαγών Όμικρον 4 και 5, ενώ όπως παραδέχεται και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το όφελός τους σε νεότερες ηλικίας, δηλαδή για τους κάτω των 60 ετών.

Οι πολίτες φαίνονται μπερδεμένοι καθώς η ανακοίνωση της Επιτροπής έχει παραλείψει να πει πιο συγκεκριμένα ποιους αφορά αυτή η προαιρετική 4η δόση. Βέβαια, πλέον ο εμβολιασμός είναι συνολικά προαιρετικός καθώς δεν υπάρχει καμιά υποχρεωτικότητα, πέρα από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες είναι ότι όσοι έχουν νοσήσει και φυσικά έχουν κάνει τρίτη δόση, δεν χρειάζεται καν να μπουν στη διαδικασία της 4ης δόσης.

Από κει και πέρα ίσως κάποιος να θέλει να προχωρήσει σε μια νέα δόση, εφόσον το συζητήσει πρώτα με το γιατρό του, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα ψυχολογικά.

Το βασικό μήνυμα είναι ότι η επέλαση της επιδημίας δεν σταματά με την 4η δόση και αυτό που χρειάζεται είναι η επαναφορά κάποιον απλούστερων μέτρων όπως η μάσκα και ο τακτικότερος έλεγχος.

Τα τεστ είναι μειωμένα, ενώ μάσκα δεν φορά κανείς πουθενά. Έτσι, έχουμε αύξηση των κρουσμάτων και πρακτικά, φαίνεται πως η απόφαση να ανοίξει η πλατφόρμα για επιπλέον αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30-59 ετών, είναι μια απόφαση καθαρά πολιτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ