Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τις ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και με οδηγό το άνοιγμα της εστίασης από χθες, εκατοντάδες κάτοικοι της Αθήνας ξεχύθηκαν και σήμερα Τρίτη του Πάσχα στις παραλίες, αναζητώντας λίγη δροσιά.

Από το πρωί της Τρίτης επικρατούσε το αδιαχώρητο στις πλαζ των νοτίων προαστίων, με τον κόσμο να απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα και με τις εικόνες να μη θυμίζουν σε τίποτα το τοπίο ερήμωσης που είχε προκαλέσει το lockdown λόγω κορωνοϊού.

Σε ισχύ παραμένει τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαΐου που ανοίγει ο τουρισμός και αίρονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις, η αποστολή SMS στο 13033.

Η αποστολή των SMS παραμένει και για την έξοδο προς τα καταστήματα εστίασης. Συγκεκριμένα, οι πολίτες από χθες Δευτέρα του Πάσχα που άνοιξαν καφέ και εστιατόρια, θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 6. Ο ίδιος κωδικός ισχύει και για την επίσκεψη σε κομμωτήριο ή κέντρο περιποίησης νυχιών.

Την παράταση της αποστολής μηνυμάτων έως τις 15 Μαϊου και την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, κατά την ίδια ημερομηνία, είχε ανακοινώσει στις 28 Απριλίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, με βάση την εισήγηση της επιτροπής λοιμοξιολόγων.

Σημειώνεται ότι από την Μεγάλη Πέμπτη είναι πλέον ελεύθερη και η μετακίνηση από δήμο σε δήμο αλλά εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας με την χρήση πάντα του SMS στο 13033.

Αναφορικά με το ωράριο κυκλοφορίας, η απαγόρευση ξεκινά από τις 11 το βράδυ – όταν θα κλείνουν και τα καταστήματα εστίασης – και θα παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι οι επιχειρήσεις της εστίασης θα πρέπει να κλείνουν στις 22:45 προκειμένου όλοι να είναι σπίτι τους μέχρι τις 23:00 οπότε και θα ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here