Κάθετος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την ίδια στιγμή που η ακρίβεια έχει κυριολεκτικά γονατίσει ένα τεράστιο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.

Η ακρίβεια θερίζει τη χώρα αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε κατηγορηματικά σήμερα (12/1) ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα μειώσει τον φόρο προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α.), ούτε καν στα τρόφιμα και τα καταναλωτικά αγαθά.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως «σε ό,τι αφορά τρόφιμα και καταναλωτικά αγαθά για τα οποία γίνεται συζήτηση, δεν υπάρχει αυτή την ώρα πρόθεση να προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι σε επικοινωνία με όλους τους συντελεστές της αγοράς και κινείται σε τρεις άξονες: Πρώτον, με κινήσεις ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών, δεύτερον με πολιτικές στήριξης των επιχειρήσεων στο κομμάτι του κόστους που συνδέεται με παραγωγή αγαθών ώστε να περιοριστούν οι πληθωριστικές πιέσεις και τρίτον με αξιοποίηση όλων των εργαλείων για τη λειτουργία της αγοράς.

«Πυρά» από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απλά παρακολουθεί τη λεηλασία του εισοδήματος της κοινωνίας από την ακρίβεια», κατήγγειλε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Χωρίς κανένα σχέδιο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη απλά παρακολουθεί τη λεηλασία του εισοδήματος της κοινωνίας από την ακρίβεια. Όπως και στην πανδημία, έτσι και στο μέτωπο της ακρίβειας είναι ανίκανη να σχεδιάσει έστω και σε βάθος εβδομάδας», είπε χαρακτηριστικά το στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον Real FM.

«Με ευκολία ο Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε πως δεν υπάρχει ακρίβεια προ ημερών και ότι στα σούπερ-μάρκετ βγάζουν… selfie μαζί του – όταν ο πληθωρισμός του Νοεμβρίου κατέγραψε αύξηση στο φυσικό αέριο 180%. Με βάση τα νέα στοιχεία αναμένουμε αυξήσει έως και 20% σε βασικά καταναλωτικά αγαθά», επεσήμανε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» στην Αθήνα, και προσέθεσε:

«Οι άμεσες κινήσεις που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.» είναι οι εξής: «Αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ, γιατί είναι το μοναδικό εργαλείο άμυνας στα χέρια των εργαζομένων για να παλέψουν την ακρίβεια. Να μειωθούν οι ΕΦΚ σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Να υπάρξει άμεση παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ. Άμεση μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης και -το πιο κρίσιμο- ρύθμιση και διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε στην πανδημία».

Σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία των νέων στην Ευρώπη, βάσει τα οποία η Ελλάδα καταγράφει το χειρότερο αποτέλεσμα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε πως «η ανεργία των νέων είναι μια τεράστια πληγή εδώ και χρόνια». «Σύμφωνα με τη Eurostat εκτοξεύθηκε το 2014 στο 52,4%».

«Η δική μας κυβέρνηση την παρέδωσε το 2019 στο 35,2% και τώρα ξανασκαρφάλωσε στο 39,1%. Είναι ξεκάθαρο πως για τους νέους το πρόγραμμα της ΝΔ συνοψίζεται στις λέξεις ανεργία και επισφάλεια, δηλαδή διάλυση των εργασιακών σχέσεων, χωρίς οκτάωρα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, και το χειρότερο; Η ΝΔ σπρώχνει τους νέους στη φυγή στο εξωτερικό», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here