Της Κατερίνας Δεβεζιάδου Editor-in-Chief@Progka.com

Αποκρουστική και άκρως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία είναι η εικόνα των δρόμων της Καλλιθέας τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι γειτονιές στην κυριολεξία πνίγονται από σωρούς σκουπιδιών.

Δύσκολα η Καλλιθέα θα μπορούσε να διεκδικήσει μια θέση στους πιο καθαρούς Δήμους της Αττικής για τα τελευταία 20 χρόνια, όμως η εικόνα της τις τελευταίες ημέρες μπορεί να συγκριθεί μόνο με μέρες μαζικών και πανελλήνιων κινητοποιήσεων εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας , όπως τις έχουμε ζήσει στο παρελθόν.

Τι ακριβώς συμβαίνει, λοιπόν, και εδώ και μια εβδομάδα σχεδόν τα σκουπίδια σωρρεύονται, σχηματίζοντας βουνά, έξω και γύρω από τους κάδους απορριμάτων;

Όπως ενημερωνόμαστε,  από κοινή επιστολή των δημοτικών παρατάξεων “Προοπτική Ζωής”, “Λαϊκή Συσπείρωση”, “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας” και “Μια Πόλη στο Δρόμο” προς τον Δήμαρχο Καλλιθέας κο Δημήτρη Κάρναβο, «Η διοίκηση του Δήμου απέτυχε να υλοποιήσει τις βασικές δεσμεύσεις της προς το Σύλλογο Υπαλλήλων, ειδικότερα στο νευραλγικό και ευαίσθητο υπό τις συνθήκες της πανδημίας τομέα του περιβάλλοντος, ως προς την παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας, τα οποία είναι άκρως απαραίτητα για την υγιεινή και ασφάλειά τους. Το γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στις δημοτικές υπηρεσίες, αλλά και ευρύτερη κρίση στην καθαριότητα και τη συνολική εικόνα της πόλης και μάλιστα ενόψει του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου».

Με λίγα λόγια και απλά, η Δημοτική Αρχή της Καλλιθέας αδυνατεί να παρέχει στους εργαζομένους στις υπηρεσίες καθαριότητας τα αυτονόητα και άκρως απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, εξωθώντας τους σε απεργία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος  των Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας, «Την ώρα που βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας, ο Δήμος Καλλιθέας δεν έχει φροντίσει να χορηγήσει τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) στους δικαιούχους εργαζομένους. Για τα έτη 2020, 2021 ο Δήμος Καλλιθέας δεν προέβη καν σε διεξαγωγή διαγωνισμού για την προμήθεια των Μ.Α.Π. Παρά τις πιέσεις μας προς τη διοίκηση του Δήμου από τις αρχές του 2020 για να προχωρήσουν οι αναγκαίες διαδικασίες για την προμήθεια και τη χορήγηση των Μ.Α.Π. τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι εκτεθειμένοι σε όλους τους κινδύνους.
Στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 η οποία πραγματοποιήθηκε στον ισόγειο αίθριο χώρο του Δημαρχείου, αποφασίσθηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων λόγω της μη χορήγησης των Μ.Α.Π. στους εργαζόμενους, οι οποίες είχαν ανασταλεί τον Ιούλιο του 2021 λόγω της προφορικής συμφωνίας και δέσμευσής του Δημάρχου, για την αποτίμηση και πληρωμή όσων ΜΑΠ δεν είχαν χορηγηθεί τα προηγούμενα έτη και την άμεση προμήθεια και χορήγηση των αντίστοιχων κατά το τρέχων έτος. Ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι απέχουν από εργασίες που για την τέλεσή τους απαιτούνται Μ.Α.Π. όπως εκ του νόμου προβλέπεται, από σήμερα και έως την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας!»

Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι ακόμα, οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.

Όσο για την Δημοτική Αρχή, περιμένουμε να σταματήσει να μιλάει και να αρχίσει, έστω και στο και πέντε, να πράττει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ