Σε θρίλερ μετατρέπεται η συνεδρίαση των ειδικών επιστημόνων σχετικά με την εισήγησή τους προς την κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοιού. Καθυστερούν οι ανακοινώσεις από τον Ν. Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιστήμονες δείχνουν να συμφωνούν για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 αυτό το σαββατοκύριακο ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην ισχύει το click inside στις κόκκινες περιοχές αλλά το click away. Υπάρχουν όμως και προτάσεις για κλείσιμο του λιανεμπορίου στις περιοχές υψηλού κινδύνου.

Η ανησυχία εν όψει και του ενδεχόμενου τρίτου κύματος της πανδημίας, μετά τη νέα αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα είναι έκδηλη και η κυβέρνηση αναμένει τις τελικές εισηγήσεις πριν προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν.

Στο πλαίσιο αυτό αναβλήθηκε και η ενημέρωση κατά τη διάρκεια της οποίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς θα ανακοίνωνε τα μέτρα. Οπως έγινε γνωστό η ενημέρωση θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των ειδικών.

Στο επίκεντρο πάντως βρίσκεται η Αττική όπου θα υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις, ενώ θεωρείται δεδομένη η αυστηροποίηση των μέτρων στη Πάτρα. Οι επιδημιολόγοι χθες το βράδυ έκρουσαν καμπανάκι κινδύνου και για τη Θεσσαλονίκη, λόγω της αυξητικής τάσης που καταγράφεται και εκεί, στον αριθμό των κρουσμάτων.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το ιικό φορτίο στα λύματα από τα Χριστούγεννα μέχρι σήμερα είναι σταδιακά αυξητικό. Με τις τελευταίες 7 ημέρες να παρατηρείται απότομη αύξηση που φτάνει και το 182% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Με τα μαθηματικά μοντέλα αυτό μεταφράζεται σε 4ψήφιο αριθμό ενεργών κρουσμάτων μόνο για την Αττική.

Συνεχώς αυξάνεται και ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ενώ η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ αγγίζει το 63%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here