Η Gazprom διακόπτει την παροχή φυσικού αερίου στην Ελλάδα 21-27 Ιουνίου

Επικαλείται τεχνικούς λόγους και όχι πολιτικά κίνητρα

0
43

Από το Σάββατο η Gazprom είχε ανακοινώσει ότι εργασίες συντήρησης στον αγωγό φυσικού αερίου Turkstream έχουν προγραμματιστεί για τις 21-28 Ιουνίου, με αποτέλεσμα τη διακοπή της μεταφοράς φυσικού αερίου σε χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η ρωσική εταιρεία ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι η μεταφορά φυσικού αερίου μέσω Turkstream θα ανασταλεί για αυτό το διάστημα, κάτι που, όπως επεσήμανε είχε συμφωνηθεί εκ των προτέρων από όλα τα μέρη.

Σήμερα η ΔΕΠΑ Εμπορίας το επιβεβαίωσε, αναφέροντας πως διακόπτονται από αύριο 21 Ιουνίου μέχρι και τις 27 Ιουνίου οι ροές φυσικού αερίου της Gazprom προς τη χώρα μας.

Η διακοπή, σύμφωνα με τη ΔΕΠΑ οφείλεται στην ετήσια προγραμματισμένη συντήρηση του αγωγού Turk Stream, μέσω του οποίου τροφοδοτείται η χώρα μας.

Η διακοπή της ροής, σύμφωνα με την ΔΕΠΑ, δεν αναμένεται να επηρεάσει την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας καθώς συνεχίζεται η τροφοδοσία της με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG), αλλά και μέσω των υπόλοιπων συμβάσεων αερίων αγωγού ενώ υπάρχουν – όπως αναφέρεται – υψηλά αποθέματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ