Η Ρωσία απελαύνει οκτώ Έλληνες διπλωμάτες

Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ

0
39

Στην απέλαση 8 μελών της ελληνικής διπλματικής αποστολής στη Μόσχα προχώρησαν οι ρωσικές αρχές την Δευτέρα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, πρόκειται για στελέχη της ελληνικής Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στην Μόσχα τα οποία “διακρινόμενα για τον επαγγελματισμό τους και υψηλό αίσθημα ευθύνης, επιτελούσαν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τις προβλέψεις των Συμβάσεων της Βιέννης για τις Διπλωματικές και Προξενικές Σχέσεις”.

Η ανακοίνωση της ελληνικής πλευράς χαρακτηρίζει “αβάσιμη” την απόφαση των ρωσικών Αρχών, τονίζοντας πως η Ελλάδα “τηρεί στάση αρχής, με γνώμονα το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου”. 

“Eξυπακούεται ότι η Πρεσβεία στη Μόσχα, καθώς και οι Προξενικές Αρχές στη Ρωσία θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια με όλα τα μέσα στη διάθεση τους προκειμένου να συνεχίσουν να επιτελούν την αποστολή τους υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκε”, καταλήγει η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Εκφράζουμε την έντονη λύπη μας για την απόφαση των ρωσικών Αρχών για την κήρυξη οκτώ στελεχών της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα, καθώς και του Γενικού Προξενείου στη Μόσχα, ως personae non grata.

Δεν υφίσταται καμία βάση για την απόφαση των ρωσικών Αρχών για την απέλαση μελών του προσωπικού ελληνικής διπλωματικής και προξενικής αρχής στη Ρωσία, τα οποία, διακρινόμενα για τον επαγγελματισμό τους και υψηλό αίσθημα ευθύνης, επιτελούσαν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τις προβλέψεις των Συμβάσεων της Βιέννης για τις Διπλωματικές και Προξενικές Σχέσεις.

Η Ελλάδα τηρεί στάση αρχής, με γνώμονα το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Eξυπακούεται ότι η Πρεσβεία στη Μόσχα, καθώς και οι Προξενικές Αρχές στη Ρωσία θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια με όλα τα μέσα στη διάθεση τους προκειμένου να συνεχίσουν να επιτελούν την αποστολή τους υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ