Σε μια κίνηση που δεν μας έχει συνηθίσει -πέρα για πέρα άνευ ουσίας βέβαια- προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα στους Ρωμιούς που εγκατέλειψαν την Κωνσταντινούπολη στα προγκρόμ του 1955 και του 1964 να… επιστρέψουν στην Πόλη.

Μάλιστα αυτό είναι και το κύριο θέμα του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας Sabah. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε αυτήν την τοποθέτηση κατά την διάρκεια του δείπνου «ιφτάρ» που παρέθεσε στους θρησκευτικούς ηγέτες στην Κωνσταντινούπολη. 

Υπενθυμίζεται πως δείπνο ιφτάρ παρέθεσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Άγκυρα, στο οποίο παρευρέθησαν και άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, εξέφρασε τις ευχές του προς τον Τούρκο Πρόεδρο και προς όλους τους μουσουλμάνους για το Ραμαζάνι και ευχήθηκε ο Θεός να προστατεύει κάθε άνθρωπο και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της πανδημίας και να ενισχύει τις προσπάθειες των αρμοδίων κρατικών και τοπικών αρχών, αλλά και των υγειονομικών υπηρεσιών, για την αντιμετώπισή της και τη στήριξη των δοκιμαζομένων συνανθρώπων μας. Ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο για τις θερμές ευχές του προς τους Χριστιανούς της Τουρκίας με αφορμή την εορτή του Πάσχα. Το δείπνο ιφτάρ προσφέρεται κατά την περίοδο του Ραμαζανιού μετά το τέλος της ημερήσιας νηστείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here