Είναι αρκετοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες που προσπαθούν -μάταια- να διαπραγματευτούν με τον Ρώσο πρόεδρο
Πρόταση να παραχωρήσει εδάφη στον Βλαντιμίρ Πούτιν για να τελειώσει ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία, υποστηρίζει ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ότι του έκανε ο Εμανουέλ Μακρόν!

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε αυτή την αποκάλυψη μιλώντας σε ιταλικά μέσα, όπου σημείωσε, μάλιστα, πως η εν λόγω πρόταση του Γάλλου προέδρου στάθηκε αφορμή να προκληθεί διπλωματικό αδιέξοδο μεταξύ Γαλλίας και Ουκρανίας. «Μου φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό. Δεν είμαστε έτοιμοι να σώσουμε κάτι ή κάποιον και να χάσουμε εδάφη για αυτό. Πρόκειται περί χαμένου χρόνου», είπε ο Ζελένσκι και πρόσθεσε ότι είναι αρκετοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες που προσπαθούν να διαπραγματευτούν με τον Πούτιν, ο οποίος, σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, «θυμίζει τον Χίτλερ», επειδή και εκείνος είχε κάποτε την ιδέα να δημιουργήσει νέα σύνορα στον κόσμο.

Πηγή από το περιβάλλον του Μακρόν απέρριψε, όπως αναμενόταν, τα σχόλια του Κιέβου και επισήμανε ότι ο Μακρόν ουδέποτε διαπραγματεύτηκε με την Ρωσία πίσω από την πλάτη της Ουκρανίας, ενώ διέψευσε και πως υπήρξε αίτημα του στον Ζελένσκι για παραχωρήσεις εδαφών. «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει συζητήσει τίποτα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, χωρίς τη συμφωνία του προέδρου Ζελένσκι και δεν έχει ζητήσει ποτέ από τον πρόεδρο Ζελένσκι υποχωρήσεις. Πάντα λέει ότι είναι στο χέρι των Ουκρανών να αποφασίσουν τους όρους της διαπραγμάτευσης», ανέφερε η πηγή.

«Mάταιος» ο διάλογος με τον Πούτιν

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εκτίμησε πως ο Εμανουέλ Μακρόν προσπαθεί «μάταια» να κάνει διάλογο με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, κρίνοντας, παράλληλα, ότι «δεν είναι σωστό» ο Γάλλος πρόεδρος να είναι έτοιμος να «κάνει διπλωματικές παραχωρήσεις» στη Ρωσία. «Δεν πρέπει να αναζητούμε μια διέξοδο για τη Ρωσία και ο Μακρόν το κάνει εις μάτην», δήλωσε ο Ζελένσκι το βράδυ της Πέμπτης στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο RAI1, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν σήμερα στο κανάλι του στο Telegram.

«Ξέρω ότι ήθελε να έχει αποτελέσματα στη διαμεσολάβηση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αλλά δεν τα είχε», παρατήρησε. «Μέχρις ότου η ίδια η Ρωσία θελήσει και καταλάβει ότι έχει ανάγκη (το τέλος του πολέμου), δεν θα αναζητήσει καμιά διέξοδο», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος. Ο Ζελένσκι εκτίμησε, εξάλλου, ότι «ο χρόνος για να καθίσουμε γύρω από το τραπέζι με τη Ρωσία τελείωσε. Δεν είναι πλέον δυνατόν».

«Σήμερα, ο διάλογος (με τη Μόσχα) πρέπει να είναι πραγματιστικός», πρόσθεσε ο Ζελένσκι και επανέλαβε για ακόμη μια φορά την επιθυμία του να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, «αλλά μόνο με αυτόν, χωρίς κανένα μεσολαβητή». «Και με μια προσέγγιση διαλόγου, όχι απευθύνοντας τελεσίγραφα», διευκρίνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ