Οι ιστορικές επισκέψεις του Ζαν Πολ Μπελμοντό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, στην χώρα μας. Το σπάνιο βίντεο έξω από το ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία” και οι σκηνές με τον Ομάρ Σαρίφ στα στενά του Πειραιά.

Έφυγε από τη ζωή χθες σε ηλικία 88 ετών Ζαν Πολ Μπελμοντό, ο πιο ωραίος “άσχημος” του γαλλικού κινηματογράφου. Ο Γάλλος ηθοποιός άφησε με τις ερμηνείες του ισχυρό το στίγμα του στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα και μαζί με τον Αλεν Ντελόν αποτέλεσαν το χρυσό δίδυμο του γαλλικού κινηματογράφου.

Με ένα τσιγάρο μόνιμα στο στόμα του, ο Ζαν Πολ Μπελμοντό ξεκίνησε την καριέρα του το 1957 παίζοντας μερικά μικρορολάκια σε γαλλικές ταινίες της εποχής, ενώ στη συνέχεια αναδείχθηκε σε έναν από τους πιο διάσημους ηθοποιούς των δεκαετιών που ακολούθησαν, με τον ίδιο να βιώνει την απόλυτη δόξα σε διεθνές επίπεδο.

Ο σπουδαίος ηθοποιός είχε επισκεφθεί αρκετές φορές την Ελλάδα, ωστόσο δύο από τις φορές που βρέθηκε στην χώρα μας “χαράκτηκαν” στην ιστορία.

Ζαν Πολ Μπελμοντό
Ζαν Πολ Μπελμοντό AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Τον Απρίλιο του 1964, ο Ζαν Πολ Μπελμοντό είχε επισκεφθεί τη χώρα μας για να λάβει μέρος στα γυρίσματα της ταινίας του Ζαν Μπεκέρ “Ελεύθερη απόδραση”.

Οι σκηνές καταδίωξης με τον Ομάρ Σαρίφ στον Πειραιά

Μία από τις ιστορικές επισκέψεις του Ζαν Πολ Μπελμοντό ήταν, επίσης, το 1971. Τότε, βρέθηκε στην Ελλάδα μαζί με τον Ομάρ Σαρίφ για τα γυρίσματα της ταινίας “Οι διαρρήκτες” (Le casse, 1971) του Ανρί Βερνέιγ. Μάλιστα, είχε έρθει μαζί με την σύντροφό του Ούρσουλα Άντρες και ο φωτογραφικός φακός τους είχε “τσακώσει” να περπατούν στην Πλάκα.

Ούρσουλα Άντρες και Ζαν Πολ Μπελμοντό στην Πλάκα το 1971
Ούρσουλα Άντρες και Ζαν Πολ Μπελμοντό στην Πλάκα το 1971 AP PHOTO

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα, αλλά και στην Αθήνα και στον Πειραιά, όπου οι δύο πρωταγωνιστές είχαν κινηματογραφήσει μια φοβερή σκηνή καταδίωξης.

Οι φοβερές σκηνές της καταδίωξης γυρίστηκαν στις γειτονιές του Πειραιά ενώ επιστρατεύτηκαν κασκαντέρ για να οδηγήσουν τα Opel Rekord και Fiat 124 Special T.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here