Ποια ορυκτά καύσιμα εξάγει η Ρωσία και σε ποιες χώρες;

Η Ρωσία, ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός και δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού πετρελαίου, εξήγαγε ορυκτά καύσιμα αξίας 97,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων τις πρώτες 100 ημέρες μετά την έναρξη των γεγονότων στην Ουκρανία. Αυτό αντιπροσωπεύει κατά μέσο όρο 977 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

Στις 100 ημέρες από την έναρξη της ουκρανικής κρίσης, το πετρέλαιο ήταν το ορυκτό καύσιμο με τις περισσότερες εξαγωγές από τη Ρωσία, αντιπροσωπεύοντας 48 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου το ήμισυ του συνόλου των εσόδων από τις εξαγωγές.

Ενώ το ρωσικό αργό μεταφέρεται με τάνκερ, ένα δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου φέρνει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη.

Στην πραγματικότητα, η Ρωσία αντιπροσωπεύει το 41% ​​του συνόλου των εισαγωγών φυσικού αερίου στην ΕΕ και ορισμένες χώρες εξαρτώνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το ρωσικό αέριο.

Από τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια που εξήχθησαν μέσω αγωγών, το 85% πήγε στην ΕΕ. Το ευρωπαϊκό μπλοκ αντιπροσώπευε το 61% των κερδών της Ρωσίας από εξαγωγές ορυκτών καυσίμων κατά τη διάρκεια της περιόδου των 100 ημερών.

Η Γερμανία, η Ιταλία και η Ολλανδία – μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ – ήταν μεταξύ των βασικών εισαγωγέων, ακριβώς πίσω από την Κίνα.

Η Κίνα ξεπέρασε τη Γερμανία ως ο κορυφαίος εισαγωγέας, εισάγοντας σχεδόν 2 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού πετρελαίου με μειωμένο ημερήσιο ρυθμό τον Μάιο, μια αύξηση 55% από πέρυσι.

Ομοίως, η Ρωσία ξεπέρασε τη Σαουδική Αραβία ως ο κορυφαίος προμηθευτής πετρελαίου στην Κίνα.

Η μεγαλύτερη αύξηση στις εισαγωγές προήλθε από την Ινδία, η οποία αγόρασε το 18% του συνόλου των εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου.

Μεγάλο μέρος του πετρελαίου που εισέρχεται στην Ινδία επανεξάγεται ως διυλισμένα προϊόντα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, οι οποίες προσπαθούν να ανεξαρτητοποιηθούν από τις ρωσικές εισαγωγές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ