Το σχέδιο με το οποίο θα σφυρηλατηθεί το περίβλημα της εμβολιαστικής ασπίδας για τα νησιά με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων θα συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Υγείας, Βασίλη Κικίλια, Αναπληρωτή Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και των αιρετών της περιφέρειας.

Το απόγευμα θα παρουσιαστούν οι άξονες του εμβολιαστικού πλάνου για αυτό το τμήμα της νησιωτικής χώρας από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμου στις 14 Μαΐου.

Κατά πληροφορίες θα δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους των νησιών να εμβολιαστούν έως στις 25 Ιουνίου.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν δεν θα υπάρξει κάποια προτεραιοποίηση ανά ηλικιακή ομάδα αλλά όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να προγραμματίζουν τα σχετικά ραντεβού και να προσέρχονται στις προκαθορισμένες δομές για τον εμβολιασμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η φάση της επιχείρησης «Ελευθερία» που αφορά στην εμβολιαστική κάλυψη των νησιών με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων.

Αύριο το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τα SMS τις υπερτοπικές μετακινήσεις και τη χρονική ζώνη ελεύθερης μετακίνησης.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί θα γίνει μια επισκόπηση των υπολοίπων βημάτων χαλάρωσης όπως του click inside.

Δεν θα τύχουν άμεσης εφαρμογής αλλά για να προσδιοριστεί ο χρονικός ορίζοντας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here