Στην κατοχή της ολλανδικής Reggeborgh πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι των μετοχών που κατείχε ο Λεωνίδας Μπόμπλας στην Ελλάκτωρ σε συνέχεια της μεταξύ τους συμφωνίας (call option).

Συγκεκριμένα, μέσω του Χρηματιστηρίου διακινήθηκε πακέτο, 20,3 εκατ. μετοχών που αντιστοιχούν στο 9,49% της Ελλάκτωρ, στην τιμή των 1,20 ευρώ, δηλαδή με discount 14% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή.

Έτσι, πλέον το ποσοστό του Λεωνίδα Μπόμπολα στην εταιρεία διαμορφώνεται στο 2,5% περίπου ενώ αντίστοιχα αυτό της Reggeborgh αυξάνει στο 23,66% έναντι 14,17% που είχε μέχρι πρότινος.

Η κίνηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς πραγματοποιείται πριν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ την οποία και ενέκρινε η πρόσφατη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ.

Έτσι, η Reggeborgh ενισχύει έτι περαιτέρω τη θέση της, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη σημασία που δίνει στην εταιρεία και τη δέσμευσή της να την ενισχύσει.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ίδια έχει δεσμευθεί όχι μόνο να συμμετάσχει στην αύξηση κατά το ποσοστό που της αναλογεί αλλά και να αποκτήσει όποιες τυχόν αδιάθετες μετοχές προκύψουν από τη διαδικασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here