Για την Τετάρτη 29 Ιουνίου διέκοψε η δίκη κατά του Δημ. Λιγνάδη, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του σκηνοθέτη. Πλέον το λόγο θα λάβει ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο οποίος και θα εισηγηθεί την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Για περίπου πέντε ώρες απολογείτο στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα ο Δημ. Λιγνάδης, ο οποίος απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις της έδρας, φτάνοντας στο σημείο να εξηγήσει ότι όταν άκουσε περί εντάλματος θεώρησε την είδηση “τρολιά” και γέλασε.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι στην ερωτική του ζωή, λέγοντας: «ήμουν ζωηρός, άπιστος, ξεφτίλας, ξύλο έπαιξα στη μέση του δρόμου» εμμένοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ βιαστής ή κακοποιητής. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συναναστροφή του με ανήλικους, επικαλούμενος και το Μάνο Χατζιδάκι.

Όπως είπε “ήταν κάποτε αυτονόητο ο δάσκαλος να βγαίνει με τους μαθητές. Ο Μάνος Χατζιδάκις έβγαινε με τους μαθητές του στο μαγεμένο αυλό. Όταν είδα ποιοι προσήλθαν για μάρτυρες μου έφυγε το κλαπέτο!», ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Δεν έχω κρύψει ότι μου άρεσε η παρέα με νεαρά άτομα. Όχι μόνο με τους μαθητές μου. Έπαιρνα δροσιά. Μη δημιουργηθεί η εικόνα πως αυτοί ήταν η παρέα μου…”.

Σε σχέση με το σε βάρος του απαγγελθέν κατηγορητήριο, δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες του βιασμού, υποστηρίζοντας ότι στην ουσία πρόκειται για ενορχηστρωμένη επίθεση στο πρόσωπό του, υποκινουμένη από καλλιτέχνες, influencers και δημοσιογράφους, ενώ αναφορικά με το κίνημα Me Too, είπε ότι το υποστηρίζει αλλά εξελίσσεται σε ομπρέλα για “ξερά και χλωρά”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ