Δουλέψαμε συντεταγμένα και με πείσμα, η υπόθεση ήταν δύσκολη καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία και ίχνη, σημείο κλειδί το ότι χτίσαμε σχέση εμπιστοσύνης με τον σύζυγο του θύματος, τόνισαν εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο ενημέρωσης για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Τα αποτελέσματα από την εξέταση των στοιχείων από τον χώρο του εγκλήματος κατέδειξαν την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι της αστυνομίας και πρόσθεσαν ότι ήταν εξαιρετικά κρίσιμη η αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού.

«Κατά την εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων έγινε άμεσα αντιληπτό από το εξειδικευμένο προσωπικό μας ότι από τα στοιχεία που προκύπταν υπήρχαν έντονες αναντιστοιχίες. Μια σειρά ερωτημάτων έπρεπε να τεθούν οι απαντήσεις των οποίων αποδείχτηκαν πολύτιμα και καθοριστικά στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης».

Τα πιο κρίσιμα στοιχεία ήταν μια κάμερα που ήταν εγκατεστημένη στον χώρο του σαλονιού, ένα ψηφιακό ρολόι που φορούσε το θύμα και τα κινητά του ζευγαριού. Όπως ειπώθηκε η εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων που κατασχέθηκαν από τον χώρο έδωσε κάποιες ενδείξεις ότι ήταν πιθανή μια εμπλοκή του συζύγου στη δολοφονία της κοπέλας και ειδικότερα τα πειστήρια που έδειχναν κίνηση του κινητού του 32χρονου κατά τον χρόνο που είχε δηλώσει ότι ήταν δεμένος.

Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης, η έρευνα στην αρχή είχε να κάνει με τη διαπίστωση των ισχυρισμών του συζύγου της 20χρονης για το ποιοι μπήκαν στο σπίτι και με ποιο τρόπο, αλλά παρά τις αγωνιώδεις και κοπιώδεις προσπάθειες των αστυνομικών  κι αφού συλλέχθηκε πλήθος υλικού δεν ήταν εφικτό να διαπιστωθεί η ύπαρξη άλλων προσώπων πλην του ζευγαριού και του μωρού.

Eνα ακόμα σημείο που αναφέρθηκε ήταν ότι οι εκχυμώσεις στα χέρια και τα πόδια του πιλότου από το δέσιμό του μόλις διακρινόταν. «Αυτό δημιούργησε έναν αρχικό προβληματισμό για το κατά πόσο ήταν αναμενόμενο σε σχέση με τον χρόνο που ο σύζυγος ισχυρίστηκε αρχικά ότι ήταν δεμένος».

«Συνεχίσαμε να ερευνούμε τον χώρο που είχε λάβει χώρα το περιστατικό και παρατηρήσαμε μεταβολές σε σχέση με την αρχική του κατάθεση. Διαπιστώσαμε ότι οι χώροι είχαν ερευνηθεί όχι ιδιαίτερα σχολαστικά, αλλά επιλεκτικά κυρίως στο υπνοδωμάτιο και το σαλόνι. Ακόμα διαπιστώσαμε ότι ήταν παραβιασμένο ένα παράθυρο στο υπόγειο κι αυτό ήταν το σημείο που εκτιμήσαμε ότι ενδεχομένως είχαν εισέλθει οι δράστες τους οποίους ανέφερε ο σύζυγος του θύματος ότι είχαν μπει μέσα για να ληστέψουν το ζευγάρι. Εξαιρετικά ασυνήθιστο ήταν και το ότι ο σκύλος της οικογένειας βρισκόταν κρεμασμένος στην κουπαστή της σκάλας».

«Φέραμε τον σύζυγο στα γραφεία μας, στη ΓΑΔΑ, όπου τον εξετάσαμε με σχολαστικότητα και του θέσαμε ιδιαίτερα ερωτήματα. Κατά την αρχική συζήτηση μαζί του και πριν προλάβουμε να εκθέσουμε σε αυτόν τα ευρήματα της έρευνας μας, αυτός έστρεψε τη συζήτηση πάνω στη σχέση που είχε με το θύμα, πάνω στη σχέση που είχε με το παιδί του και προς έκπληξή μας στη σχέση που είχε δημιουργηθεί με την ομάδα που ερευνούσε την υπόθεσή του και ιδιαίτερα με τον επικεφαλής της ομάδας. Συνεχίζοντας λοιπόν τη συζήτηση πάνω στα ζητήματα που ο ίδιος είχε αρχίσει να θέτει σε κάποιο στάδιο της εξέτασής του ήθελε να μας διαβεβαιώσει ότι ποτέ δεν ήθελε να εξαπατήσει και να πει ψέματα και το μόνο που ήθελε ήταν να αποφύγει τη σύλληψη για να μείνει με το παιδί του έξω από τη φυλακή. Αυτό γρήγορα οδήγησε στην ομολογία της πράξης του την οποία απέδωσε σε διαπληκτισμό που είχαν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here