Σήμερα Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, σταματάει η λειτουργία της Αίγλης, με την παράδοση του ακινήτου στην Επιτροπή Ολυμπιών και Κληροδοτημάτων, που διαχειρίζεται το Ζάππειο διαφυλάττοντας τους όρους της διαθήκης του Εθνικού ευεργέτη Ευάγγελου Ζάππα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney, πρόθεση της Επιτροπής είναι η άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση του ιστορικού ακινήτου σε νέο μισθωτή.

Παράλληλα, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες που αποφάσισε η Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεότερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς ο χώρος του αναψυκτηρίου φέρεται να έχει επεκταθεί και αλλοιωθεί και θα διαρκέσουν έως τα τέλη Νοεμβρίου.

Ζημιές πολλών εκατομμυρίων για την εταιρεία
Ωστόσο, η απομάκρυνση της εταιρείας του Δημήτρη Κοντομηνά, Αίγλη Χώροι Εστίασης και Αναψυχής Α.Ε., απ τη διαχείριση του χώρου θα αφήσει πίσω της οφειλές σε ενοίκια που υπολογίζονται στα 350.000 ευρώ, ενώ στο σύνολό τους οι ζημιές της επιχείρησης αγγίζουν τα 31 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του 2018.

Η Αίγλη Χώροι Εστίασης και Αναψυχής Α.Ε. αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα και πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα και από τις οικονομικά στοιχεία για το έτος 2018! Συγκεκριμένα, σε μια χρονιά όπου η τουριστική κίνηση στην Αθήνα χτυπούσε ρεκόρ και τα συνέδρια ήταν σε άνθηση, η εταιρεία κατέγραφε καθαρό κύκλο εργασιών 3,1 εκατομμύρια ευρώ και ζημιές 47.255 ευρώ.

Ως εκ τούτου, οι συσσωρευμένες ζημιές έφθαναν πλέον τα 31,3 εκατομμύρια ευρώ ενώ η καθαρή θέση της εταιρείας περιοριζόταν στα 35.532 ευρώ. Οι δε εμπορικές υποχρεώσεις ανέρχονταν σε 840.855 ευρώ.

Βέβαια, όπως ήταν φυσικό, τα οικονομικά προβλήματα έφτασαν στο απροχώρητο μετά την έκρηξη της πανδημίας, δεδομένης της πρωτοφανούς μείωσης της κίνησης στο κέντρο της πρωτεύουσας, εκδηλώσεων και συνεδρίων. Ως αποτέλεσμα η επιχείρηση πλέον δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here