Όπως και στην πανδημία, όπως και στον εμβολιασμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινήθηκε στη λογική της ατομικής ευθύνης σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση ρεύματος, υπό τον φόβο των μπλακ άουτ. Ζήτησε να χαμηλώσουμε το κλιματιστικό, τους θερμοσίφωνες και τα φώτα.

Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, των διοικητικών στελεχών του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας, στο Κρυονέρι, με αντικείμενο τη διασφάλιση της επάρκειας του ηλεκτρικού συστήματος και των σχεδίων αντιμετώπισης σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα λόγω του καύσωνα.

Ο πρωθυπουργός κινήθηκε για άλλη μία φορά στη λογική της ατομικής ευθύνης, ζητώντας από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κατανάλωση του ρεύματος τις μεσημεριανές ώρες (13.00-15.00) και τις βραδινές (18:00-23.00). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έκανε και στη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και στον εμβολιασμό, έβαλε και πάλι στο «κάδρο» τους πολίτες, ζητώντας να χαμηλώσουμε το κλιματιστικό στους 26 βαθμούς, να κλείσουμε τους θερμοσίφωνες, αλλά και τα φώτα.

«Πώς μπορούμε λοιπόν όλοι να βοηθήσουμε αυτήν την προσπάθεια; Με το να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού μας σταθερά στους 26 βαθμούς, με το να κλείνουμε -όσο αυτό είναι εφικτό – τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες ειδικά το βράδυ τις ώρες μεταξύ 7 και 10 και να περιορίζουμε όσο γίνεται συνολικά την κατανάλωση. Να κλείνουμε τα φώτα ειδικά εκείνες τις ώρες», είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθησή του ότι η ενεργοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου θα αντιμετωπιστεί επιτυχώς η πρόκληση της ασφαλούς και αδιάλειπτης λειτουργίας του δικτύου ηλεκτροδότησης.

ΣΥΡΙΖΑ: Κλειστά φώτα και κρύο μπάνιο το σχέδιο Μητσοτάκη για επάρκεια ηλεκτροδότησης

Στο «στόχαστρο» του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συμμετοχή του στην έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Ελέγχου του ΑΔΜΗΕ, στο Κρυονέρι, σχετικά με την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, υπό τον φόβο μπλακ άουτ λόγω του επικίνδυνου καύσωνα.

«Όταν τη περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, άκουγε τους ειδικούς και ζητούσε κατάρτιση σχεδίου για την αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση μέσα στον καύσωνα, το Μέγαρο Μαξίμου απαντούσε με αλαζονεία και ειρωνείες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει: «Σήμερα, κατόπιν εορτής και αφού σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν ήδη ξεκινήσει οι διακοπές ρεύματος εν μέσω πρωτοφανούς καύσωνα, ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αφήσει για λίγο τις διακοπές του για να παραστεί για τα μάτια του κόσμου σε έκτακτη σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ.

Αναρωτιόμαστε σε τι ακριβώς συνέβαλε η παρουσία του εκεί, πέραν του να μεταβιβάσει για άλλη μια φορά την ευθύνη στους πολίτες. Αφού το μόνο καινούργιο που ακούσαμε είναι οι προτροπές να κλείνουμε τα φώτα και να κάνουμε μπάνιο με κρύο νερό τις ώρες αιχμής, μήπως και αντέξει το δίκτυο.

Για την ευθύνη και το σχέδιο της Πολιτείας να ανταποκριθεί σε ένα εδώ και πολλές ημέρες προαναγγελθέν καιρικό φαινόμενο, δεν ακούσαμε κουβέντα».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει: «Μπορεί οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να πληρώνουν χρυσό το ρεύμα, με τις τελευταίες πρωτοφανείς αυξήσεις ως και 15% στα τιμολόγια, αλλά τα ακριβοπληρωμένα golden boys του κ. Μητσοτάκη και του επιτελικού κράτους δε σκέφτηκαν ποτέ να ετοιμάσουν σχέδιο για την επάρκεια του δικτύου σε περίοδο καύσωνα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here