Τα καλά και συμφέροντα πάντα για τους Τούρκους που από τη μια μεριά τρέχουν να πάρουν διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας και από την άλλη δεν την… αναγνωρίζουν! Αυτό ακριβώς συνέβη και με το φερέφωνο του Ερντογάν στα κατεχόμενα, τον Ερσίν Τατάρ.

Ο κατοχικός ηγέτης αναγκάστηκε, μετά τις δηλώσεις Αναστασιάδη, να παραδεχτεί ότι διαθέτει κυπριακό διαβατήριο, αλλά δεν το έχει… χρησιμοποιήσει και αν υπάρχει τρόπος θα το επιστρέψει! Μάλιστα για να καλύψει το γεγονός, έκανε νέα επίθεση στον Αναστασιάδη:

«Έτσι, θέλει να πει, πήρατε αυτό το διαβατήριο, δηλώνετε υποταγή σε μένα… ο λαός μου, οι άνθρωποί μου χρησιμοποιούν αυτό το διαβατήριο, είναι μια ανάγκη. Δυστυχώς, είναι προνόμιο του κράτους που σφετερίζονται. Οι άνθρωποί μας επωφελούνται της ελεύθερης διακίνησης με αυτό το διαβατήριο. Οι Τουρκοκύπριοι που έχουν την ταυτότητα, διαμένουν στην ελληνοκυπριακή πλευρά; Ψηφίζουν τον Αναστασιάδη;».

Εκείνο μάλιστα που κάνει τον Τατάρ να βγάζει αφρούς είναι η αναφορά του Αναστασιάδη την 1η Απριλίου (ημέρα έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ) ότι η Κύπρος είναι ελληνικό νησί: «Εγώ και ενώπιον των ΗΕ του μετέφερα την αντίδρασή μου σε αυτό. Του είπα “θέλεις υποτίθεται μια δομή ομοσπονδίας μαζί μας, αλλά αυτά λες”. Δεν υπάρχει αλλαγή στη στάση τους. Αλλά σε εμάς έχει κάποιους που δεν κατάλαβαν ακόμα τις πραγματικότητες. Μας κατηγόρησε για οθωμανική αλαζονεία…» και είπε ότι το αίτημα για συνεργασία στη βάση των δύο ίσων κυρίαρχων κρατών είναι αυτό που επιθυμεί ο τουρκοκυπριακός λαός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here